Велика Британія продовжила безмитну торгівлю з Україною до 2029 року

Головна > Економіка > Велика Британія продовжила безмитну торг...
Author

Марія Куренко

08.02.2024, 11:36
Shares

3

Views

189

Мінекономіки: Велика Британія оголосила про скасування усіх мит і квот для  українських товарів
evp.tax.gov.ua

Більшість торгівлі між Великою Британією та Україною залишиться безмитною як мінімум до 2029 року завдяки продовженню угоди, узгодженому сьогодні для підтримки довгострокового економічного відновлення України після війни.

Про це йдеться у повідомленні британського уряду.

Міністр торгівлі Великої Британії Грег Хендс та перший віцепремʼєр-міністр економіки України Юлія Свириденко сьогодні підпишуть угоду щодо продовження безмитної торгівлі більшістю товарів ще на пʼять років.

"Ця угода надає таку необхідну довгострокову економічну підтримку Україні, її підприємствам і людям, що є критично важливим для її відновлення після незаконного вторгнення Путіна. Велика Британія продовжуватиме робити все, що в її силах, щоб підтримувати боротьбу України проти вторгнення Путіна, стільки, скільки буде потрібно", - зазначив Хендс.

Угода передбачає продовження безмитної торгівлі всіма товарами на пʼять років, за винятком яєць та птиці, термін дії яких буде продовжено на два роки.

Це зобовʼязання є частиною зусиль Великобританії щодо підтримки України після повномасштабного та незаконного вторгнення Росії, яке порушило ланцюжки поставок та транспортні маршрути та вплинуло на здатність України експортувати товари.

Нагадаємо: Великобританія була першою країною, яка скасувала мито на всю торгівлю з Україною два роки тому.

У травні 2022 року Велика Британія скасувала всі тарифи відповідно до Угоди про вільну торгівлю до березня 2024 року. За цим прецедентом відбулися аналогічні ініціативи з боку ЄС та інших партнерів.

Підписання угоди ґрунтується на зобовʼязанні британського премʼєр-міністра про те, що країна надасть Україні військову допомогу у розмірі 2,5 млрд фунтів стерлінгіву 2024-2025 роцках, що на 200 млн фунтів стерлінгів більше, ніж у попередні два роки, що включатиме найбільше постачання дронів.

Велика Британія надала Україні військову, гуманітарну та економічну підтримку на суму понад 10 млрд фунтів стерлінгів після повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow
Theme

Війна

Кабмін затвердив порядок утримання фортифікаційних споруд

Від початку року Уряд виділив 38 млрд грн на будівництво оборонних рубежів.

07.05.2024 - 14:30

Arrow

Вас це може зацікавити