В енергосистемі України зменшився дефіцит потужності - Укренерго

Головна > Бізнес > В енергосистемі України зменшився дефіци...
Author

Ольга Фединчік

23.12.2022, 12:44
Shares

2

Views

287

В енергосистемі України зменшився дефіцит потужності - Укренерго

Getty Images

Станом на ранок п’ятниці, 23 грудня, в Україні дещо зменшився дефіцит потужності в енергосистемі, однак й надалі залишається суттєвим.

Про це повідомляє "Укренерго", інформує Інфокурс.

"Працюють усі види генерації. Вийшов на номінальну потужність енергоблок, який вчора був підключений до енергосистеми", – йдеться в повідомленні.

У компанії повідомляють, що в передачі електроенергії й надалі зберігаються певні обмеження внаслідок пошкоджень магістральних мереж російськими атаками. Через це всі до усіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призведе до аварійних обмежень.

Також зазначається, що на сході внаслідок обстрілів загарбників у прифронтових районах є пошкодження в електромережах. Ремонтуватимуть їх тоді, коли на це дадуть дозвіл військові.

"Ремонти на об’єктах енергетичної інфраструктури продовжуються цілодобово, однак через складність пошкоджень – відновлення вимагає значного часу", – додають у повідомленні.

Нагадаємо: Станом на ранок 23 грудня у всі райони Києва подається вода та тепло. Але столиця все ще живе в режимі аварійних відключень електроенергії.

За словами міністра Германа Галущенка, остання атака на енергетичну інфраструктуру Києва та області призвела до суттєвих пошкоджень, проте Україна стабілізує енергетичну систему до літа, якщо не буде нових обстрілів з боку росії. Ситуація в енергосистемі України складна, особливо у Києві. Водночас українська енергосистема цілісна.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити