Україну на Олімпіаді-2024 представить найменша кількість спортсменів в історії - 140 спортсменів

Головна > Спорт > Україну на Олімпіаді-2024 представить на...
Author

Марія Куренко

09.07.2024, 16:14
Shares

1

Views

676

Україна братиме участь в Олімпійських іграх 2024 в Парижі - новини
uworld.news

На літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі Україну представлятимуть 140 спортсменів та спортсменок. Це буде найменше представництво в історії Ігор.

Про цеповідомив президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт під час брифінгу в Медіацентрі Україна.

"Загалом на сьогодні ми маємо 124 ліцензії. Це 140 спортсменів і спортсменок, які будуть брати участь в Олімпійських іграх. Вже закінчили ми наш відбір на Олімпійські ігри, Україна остаточно має 124 ліцензії", - зазначив він.

За його словами,Україна буде представлена найменшою кількістю спортсменів в історії на Олімпійських іграх. Перед цим антирекорд був на Олімпіаді у Токіо у 2021 році - 155 атлетів.

Гутцайтдодав, що Україна буде представлена на Олімпіаді-2024 практично в усіх видах спорту, крім ігрових. Проте вперше за час незалежності України в Олімпійських іграх візьме участь збірна країни з футболу.

Нагадаємо: Літні Олімпійські ігри устолиці Франції, Парижі, відбудуться з 26 липня до 11 серпня 2024 року.

У жовтні 2023 року Міжнародний олімпійський комітет (МОК) тимчасово призупинив діяльність Олімпійського комітету Росії через включення до їхнього складу так званих "спортивних організацій", які знаходяться на окупованому Донбасі, Луганщині, Херсонщини та Запоріжжі. Згідно з рішенням МОК, Олімпійський комітет РФ не має права діяти як національний олімпійський комітет. ОКР також позбавлений права отримувати фінансування міжнародного олімпійського руху.

8 грудня 2023 року МОК ухвалив рішення допустити росіян та білорусів до Олімпіади-2024 як"індивідуальнихнейтральнихатлетів". Вони зможуть виступити лише в особистих змаганнях, тоді як командикраїн-агресорок допущені не будуть. Також заборонена будь-яка національна символіка РФ та Білорусі – гімни, прапори тощо.

Крім того, не будуть допущені до ОІ-2024 російські та білоруські спортсмени, які публічно підтримують війну або мають контракти з арміями держав-агресорок.

Раніше повідомлялося, щоМіжнародний олімпійський комітет опублікував список з 25 "нейтральних" спортсменів із російськими та білоруськими паспортами, яких допустили до участі на Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити