У вересні розпочне роботу Командування НАТО з координації допомоги Україні 

Головна > Політика > У вересні розпочне роботу Командування Н...
Author

Назар Лазебний

18.07.2024, 14:05
Shares

2

Views

317

Столтенберг заявив, що під час досягнення рішення про мир не можна  допустити Мінська-3
Єнс СтолтенбергФото, facebook/yan.dobronosov

Командна структура НАТО з координації підтримки України почне діяти в Німеччині з вересня.

Як пише Reuters, про це заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг.

"Ми домовилися створити командування для координації та надання допомоги у забезпеченні безпеки та навчання для України", – сказав він після прибуття на зустріч Європейської політичної спільноти у Великій Британії.

Це командування розпочне роботу у вересні, до його складу увійдуть 700 осіб у Німеччині… і воно "надаватиме підтримку та допомогу у забезпеченні безпеки Україні, а також координуватиме зусилля союзників по НАТО", додав Столтенберг.

Вчора, 17 липня Столтенберг призначив Патріка Тернера старшим представником, який керуватиме представництвом Альянсу в Україні, він розпочне виконання обовʼязків у Києві у вересні.Тернер координуватиме зусилля НАТО і надаватиме Альянсу оцінки та рекомендації щодо ситуації в Україні.

Нагадаємо: У червні союзники вирішили, що НАТО візьме на себе активнішу роль у координації постачання зброї в Україну, перебравши на себе управління від Сполучених Штатів у спробі захистити цей процес, оскільки скептично налаштований щодо НАТО Дональд Трамп балотується на другий термін як президент США.

Насаміті НАТО у Вашингтонісоюзники домовилися про створення структури "Допомога НАТО з безпеки і тренування для України" (NSATU) для кращої координації постачання військової техніки та навчання.

Союзники також оголосили про свою обіцянку довгострокової допомоги у сфері безпеки для України з мінімальним базовим рівнем40 млрд євро протягом наступного рокута про надання Україні сталого рівня допомоги.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити