НАТО оголосить про надання Україні 40 мільярдів євро на 2025 рік - Білий дім

Головна > Політика > НАТО оголосить про надання Україні 40 мі...
Author

Марія Куренко

10.07.2024, 12:31
Shares

2

Views

529

Саміт НАТО у Вашингтоні: що отримає Україна
Генштаб ЗСУ/Facebook

Країни-члени НАТО на саміті Альянсу у Вашингтоні, який триває з 9 до 11 липня, оголосять про свої наміри надати Україні фінансування в розмірі 40 мільярдів євро протягом наступного року.

Про це йдеться упресрелізіБілого дому.

"Фінансова підтримка: члени Альянсу оголосять про свій намір надати мінімальне базове фінансування у розмірі 40 мільярдів євро протягом наступного року та забезпечити постійний рівень допомоги з питань безпеки, щоб Україна змогла перемогти", - заявили у Білому домі.

Зазначається, що Сполучені Штати з гордістю підтримують ці зусилля. Внески для України для виконання цієї обіцянки надходитимуть із коштів, уже виділених Конгресом у додатку до національної безпеки, який президент Байден підписав у квітні.

Генсек НАТО призначив високопоставленого цивільного представника Альянсу в Києві.

"Для подальшого поглиблення інституційних відносин України з НАТО, генеральний секретар вирішив призначити високопоставленого цивільного представника в Києві, який буде виконувати функції координатора взаємодії НАТО з українськими високопосадовцями", - додали у Білому домі.

Крім цього, місія NSATU координуватиме передачу обладнання, навчання українських військових та роботу з розвитку сил для підтримки України на її шляху до повної оперативної сумісності з НАТО.

"Тризірковий генерал, який базуватиметься в Німеччині, очолить цю місію. Своєю роботою NSATU допоможе Україні захиститися від російської агресії сьогодні та стримувати агресію в майбутньому", - зазначили у Білому домі.

Нагадаємо: 9–11 липняу Вашингтоні проходить саміт НАТО, у якому бере участь українська делегація на чолі з Президентом Володимиром Зеленським.

Байден анонсував передачу США та союзниками "десятків" систем ППО для України. Повідомляється, що США, Німеччина, Румунія, Італія та Нідерланди найближчими місяцями передадуть Україні десятки додаткових систем ППО і вже готують до відправлення пʼять із них, зазначив Байден, назвавши це "історичною" подією.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити