У СБУ та ДБР підтвердили проведення слідчих дій у справі щодо Медведчука і Козака

Головна > Війна > У СБУ та ДБР підтвердили проведення слід...
Author

Назар Лазебний

24.06.2021, 11:33
Shares

1

Views

646

У СБУ та ДБР підтвердили проведення слідчих дій у справі щодо Медведчука і Козака

znaj.ua

Служба безпеки України і Державне бюро розслідувань у четвер проводять слідчі дії у справі, в рамках якого були висунуті підозри народним депутатам фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

Про це пише агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на пресслужбу СБУ.

"Слідчий СБУ і ДБР проводять оперативно-слідчі дії в рамках кримінального провадження, в якому повідомлені про підозрою народні депутати Медведчук і Козак", - сообщіли в СБУ.

Деталі проведення слідчих дій обіцяли оприлюднити пізніше.

Раніше народний депутат фракції "Опозиційна платформа - За життя" Ренат Кузьмін заявив, що в четвер правоохоронці знову проводять обшук в його колеги по фракції Віктора Медведчука.

Нагадаємо: 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про персональні санкції проти нардепа фракції ОТЗЖ Тараса Козака, яким Фактично заблокував діяльність трьох пов'язаних с Медведчуком телеканалів: 112 Україна, Newsone і ZIK.

РНБО 19 лютого ввів персональні санкцій протівМедведчука і його дружини Оксани Марченко, а також пов'язаних з ними компаній, через фінансування ними тероризму, наступного дня президент України указом ввів іх у дію.

РНБО доручила Кабміну вжити необхідних заходів для повернення в державну власність частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок", що проходить територією України. Як повідомляли ЗМІ, Медведчук є одним із бенефіціарів "СЗН", проте "ОПЗЖ" заявили, що Медведчук і члени його родини не мають стосунку до нафтопродуктопроводу.

11 травня нардепи Медведчук і Козак були повідомлені про підозру в державній зраді і замах на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму.

14 травня Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобово домашнього арешту.

Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) зі скаргою на "незаконні дії української влади", зокрема, він звинуватили владу в політичній мотивації його кримінального переслідування.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити