У Франції нові акти вандалізму - пошкоджено обладнання операторів звʼязку

Головна > Міжнародне > У Франції нові акти вандалізму - пошкодж...
Author

Ольга Фединчік

29.07.2024, 16:14
Shares

1

Views

752

Що таке інтернет провайдер? | OUT.net.ua

Через два дні після актів саботажу на залізниці, націлених на SNCF, у Франції пошкоджено інфраструктуру основних телефонних операторів.

Як повідомила BFV TV, про акти вандалізму в шести французьких департаментах щодо волоконно-оптичних кабелів великої відстані, деякі зяких були вирізані зловмисниками.

Розрізання цих міжміських волоконно-оптичних кабелів заважає роботі підключених до них релейних антен. Без оптоволоконного з’єднання останні – 4G або 5G – не можуть підключитися до Інтернету, а отже, запропонувати функціональне з’єднання з усіма смартфонами в околицях.

Постраждали оператори SFR, Free та Bouygues Telecom. З проблемами також зіткнувся хостинг-провайдер OVH.

У пресслужбі оператора SFR уточнили, що невідомі зловмисники обрізали кабелі зв’язку в п’ятьох місцях рано-вранці в понеділок. Оператор повідомив, що постраждали близько 10 тисяч абонентів звʼязку, а також 25 сайтів.

Пізніше проблеми зі зв'язком через акти вандалізму підтвердила міністр із цифрових питань Марина Феррарі.

Вона зазначила, що пошкодження, скоєні минулої ночі в кількох відділах, зачепили операторів зв’язку, проте вони мають локалізовані наслідки для доступу до оптоволокна, фіксованої та мобільної телефонії.

"Під моїм керівництвом Центр оборонних електронних комунікацій співпрацює з операторами до повного відновлення зв’язку та послуг.Я рішуче засуджую ці боягузливі та безвідповідальні дії", - заявила Феррарі

Нагадаємо: Це вже другий подібний випадок вандалізму у Франції за останні кілька днів. 26 липня декілька актів вандалізму на залізниці призвели до серйозних збоїв на деяких із найбільш завантажених залізничних ліній Франції перед церемонією відкриття Олімпійських ігор у Парижі в п’ятницю. Повідомлялося, що у ніч проти п'ятниці в різних точках французької мережі швидкісних потягів TGV були перерізані і підпалені оптоволоконні кабелі, що проходять близько до колій і передають інформацію про безпеку для машиністів.

Це сталося всього за кілька годин до церемонії відкриття Олімпійських ігор, коли велика кількість пасажирів планувала прибути до Парижа або ж вирушити у відпустку, що спричинило великий хаос на станціях

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу  четверо людей постраждало, серед них дитина

Пошкоджено 12 житлових будинків, готель, Палац культури, банк, магазини, 14 легкових автомобілів.

21.10.2024 - 09:36

Arrow
Theme

Закон

Кабмін звільнив заступника міністра агрополітики Головню

Володимира Гончарука призначено заступником голови Державної служби з питань праці.

18.10.2024 - 12:44

Arrow

Вас це може зацікавити