У 13 пакет санкцій ЄС увійшли обмеження проти причетних до депортації українських дітей - The Guardian

Головна > Політика > У 13 пакет санкцій ЄС увійшли обмеження ...
Author

Марія Куренко

21.02.2024, 15:00
Shares

2

Views

126

Санкції ЄС проти росії - восьмий пакет санкцій затвердили посли » Слово і  Діло
slovoidilo.ua

Європейський союз у 13-му пакеті санкцій проти РФ ввів обмеження проти росіян та білорусів, які причетні до депортації українських дітей.

Про це пише The Guardian.

"Останній раунд санкцій ЄС проти Росії містить великий розділ, присвячений незаконному викраденню українських дітей до Криму , Білорусі та Росії .У проекті санкцій список, схвалений представниками ЄС, бдо якого увійшли чоловіки та жінки, які брали безпосередню участь у незаконному вивезенні дітей до окупованого Криму, Білорусі та Росії", йдеться у повідомленні видання.

Зокрема, до санкційного списку включена Інна Варламова - дружина Сергія Миронова, депутата Держдуми і лідера партії "Справедлива Росія - За правду". Вона усиновила диину, за якою собисто їздила у Херсонську область, звідки вивезла до РФ двох дітей. Для однієї дитини змінили прізвище на Миронова та змінили місце народження на Подольськ.

Також до списку потрапила Марина Пещанська - так званий "омбудсмен з прав дитини" в Криму. Вона займалася незаконним перевезенням дітей з дитячого будинку Мелітополя до Севастополя.

Також санкції запровадили проти Ольги Волкової та Дмитра Демідова. Їх називають одними з ключових осіб, причетних до примусової депортації українських дітей до Білорусі та їх подальшого незаконного усиновлення російськими та білоруськими сім'ями.

Також у санкційному списку детально описано спробу перепрограмувати українських дітей щодо ставлення до війни. Для них організовують зустрічі із окупантами, змушують їх надсилати солдатам російської армії листівки, вчать основ бойової підготовки та поводження з дронами.

Як написала усоцмережі Х міністр закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот, новий пакет санкцій проти РФ передбачає обмеження щодо 193 фізичних і юридичних осіб.

“Оскільки жорстока війна проти України триває вже третій рік, ЄС продовжує посилювати тиск через 13-й пакет санкцій проти Росії. Я вітаю ці нові санкції, спрямовані проти 193 фізичних та юридичних осіб”, - йдеться у дописі.

Брюїнс Слот також зазначила, що санкції спрямовані, зокрема, проти тих, хто причетний до російської військової промисловості, кібервійни, постачання зброї з Північної Кореї та викрадення українських дітей.

"Ми також запроваджуємо експортні обмеження щодо 27 компаній, причетних до обходу санкцій”, - додала вона.

Нагадаємо: Постійні представники країн-членів ЄС погодили 13-й пакет санкцій проти Росії. Погоджений 21 лютого пакет санкцій є одним із найширших, схвалених ЄС. Офіційне його затвердження очікується 24 лютого, йдеться у повідомленні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити