Посли країн ЄС схвалили 13-й пакет санкцій проти РФ

Головна > Політика > Посли країн ЄС схвалили 13-й пакет санкц...
Author

Олександр Талов

21.02.2024, 13:27
Shares

4

Views

180

ЄС не зміг погодити черговий пакет санкцій проти Росії, який планувався до  другої річниці повномасштабної війни. Читайте на UKR.NET
Pixabay

Постійні представники країн-членів ЄС погодили 13-й пакет санкцій проти Росії, офіційно його буде затверджено 24 лютого.

Про це повідомило головування Бельгії в Раді ЄС в соцмережі Х.

Погоджений 21 лютого пакет санкцій є одним із найширших, схвалених ЄС. Офіційне його затвердження очікується 24 лютого, йдеться у повідомленні.

Як повідомив Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель, до пакету додано майже 200 фізичних і юридичних осіб, у результаті чого кількість підсанкційних осіб перевищила 2000.

Він наголосив, що за допомогою сакцій цього нового пакету Брюссель вживає більше заходів "проти організацій, що займаються обходом вимог, а також проти оборонного та військового секторів".

Нагадаємо: 18 грудня Європейська рада прийняла 12-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів через агресивну війну Росії проти України.

13-й пакет санкцій стосуватиметься структур, які беруть участь у виробництві озброєнь і постачанні технологій та електроніки, котрі використовують російські оборонні компанії, писав Bloomberg.

14 лютого Угорщина на зустрічі постійних представників ЄС заблокувала процес узгодження 13-го пакету санкцій проти Росії. Угорщина була єдиною країною, яка виступила проти заходів, які увійшли до пакету санкцій. Причиною називають включення до нового пакету китайських компаній, які сприяють Росії у війні в Україні.

15 грудня Європейська Рада повідомила, що країни Євросоюзу погодили додаткові санкції проти Росії , поетапна заборона на імпорт російських алмазів серед інших заходів набуде чинності з 1 січня, а вже 18 грудня пакет було затверджено.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити