США та Велика Британія уклали двосторонню угоду щодо співпраці у галузі безпеки ШІ

Головна > Міжнародне > США та Велика Британія уклали двосторонн...
Author

Назар Лазебний

02.04.2024, 15:08
Shares

1

Views

210

Топ-3 міфів про штучний інтелект
Укрінформ

США та Велика Британія підписали знакову угоду щодо штучного інтелекту, ставши першими країнами, які офіційно співпрацюють у питаннях тестування та оцінки ризиків, повʼязаних з новими моделями ШІ.

Про це пише Financial Times.

Повідомляється, що Угоду підписали у Вашингтоні міністр науки Великої Британії Мішель Донелан та міністр торгівлі США Джина Раймондо. Документ визначає, як уряди двох країн обʼєднуватимуть технічні знання, інформацію та таланти в галузі безпеки ШІ.

Угода є першою у світі двосторонньою угодою з безпеки ШІ і відбувається на тлі того, як уряди наполягають на суворішому регулюванні ризиків, повʼязаних з новими технологіями, таких як їхнє використання для кібератак або розробки біологічної зброї.

"Наступного року нам дійсно доведеться діяти швидко, тому що виходить наступне покоління моделей [ШІ], які можуть повністю змінити правила гри, і ми ще не знаємо всіх можливостей, які вони запропонують", – сказала Донелан.

Угода, зокрема, дозволить новому британському Інституту безпеки штучного інтелекту (AISI), створеному в листопаді, та його американському еквіваленту, який ще не розпочав свою роботу, обмінюватися досвідом за допомогою відрядження дослідників з обох країн. Інститути також разом працюватимуть над тим, як незалежно оцінювати приватні моделі ШІ, створені такими компаніями, як OpenAI та Google.

Партнерство побудовано за зразком партнерства між Штабом урядового звʼязку Великої Британії (GCHQ) та Агентством національної безпеки США, які тісно співпрацюють з питань, повʼязаних із розвідкою та безпекою.

Підтримуваний британським урядом AISI, який очолює технологічний інвестор та підприємець Ян Хогарт, найняв таких дослідників, як Джеффрі Ірвінг з Google DeepMind та Кріс Саммерфілд з Оксфордського університету, щоб розпочати тестування існуючих та невипущених моделей штучного інтелекту.

OpenAI, Google DeepMind, Microsoft та Meta входять до числа технологічних груп, які підписали добровільні зобовʼязання відкрити свої новітні моделі генеративного ШІ для розгляду британського AISI.

Нагадаємо: Водночас Європейський Союз просунувся далі, ніж Сполучені Штати та інші великі західні уряди, у регулюванні ШІ. У березні Європейський парламент схвалив закон про штучний інтелект. Таким чином було погоджено найбільш комплексні заходи захисту у галузі ШІ та перші обмеження на інструменти генеративного ШІ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог продовжує атакувати на семи напрямках, упродовж доби відбулося 146 бойових зіткнень

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 45 атак .

09.05.2024 - 09:50

Arrow
Theme

Війна

Сили Оборони знищили 59 повітряних цілей: 39 ракет та 20 ударних БпЛА

Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник

08.05.2024 - 10:02

Arrow

Вас це може зацікавити