США схвалили відправлення в Україну першої партії танків Abrams

Головна > Війна > США схвалили відправлення в Україну перш...
Author

Назар Лазебний

08.08.2023, 10:50
Shares

10

Views

582

Разом з танками, США відправляють в Україну боєприпаси, запчастини, паливне обладнання, ремонтні засоби. Фото: REUTERS/Ints Kalnins
REUTERS/Ints Kalnins

США офіційно схвалили відправлення в Україну першої партії важких танків Abrams та супровідного обладнання до них.

Про це пише "Голос Америки" з посиланням на помічника міністера Сухопутних сил США з питань закупівель, логістики та технологій Дугласа Буша, інформує Інфокурс.

"Вони готові. Тепер їх потрібно доставити в Європу, а далі в Україну разом з усім, що йде разом з ними: боєприпаси, запчастини, паливне обладнання, ремонтні засоби. Це не тільки танки, це весь пакет", - заяву Дугласа Буша цитує видання CNN. При цьому посадовець не уточнив, скільки саме танків буде в першій партії.

Нагадаємо: Раніше Польща заявила про відкриття у Познані сервісного центру для танків американського виробництва Abrams. Цього року поляки замовили 250 найсучасніших бойових танків Abrams на додаток до 116 модернізованих.

У травні в Німеччині США розпочали навчання українських військових на танках Абрамс. Білий дім повідомляв про намір надати Україні 31 танк. У липні Німеччина повідомила, що українські військовики, які проходять підготовку на американських танках Abrams у Німеччині, можуть бути готові до бою за кілька тижнів.

Варто зазначити, що танки, на яких навчаються українці, відрізняються від тих, що відправлятимуть на поле бою. Бойові танки спочатку модифікують, прибравши чутливі технології, щоб вони не потрапили в руки російських військ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити