Українці, які проходять підготовку на Abrams, можуть бути готові до бою за кілька тижнів

Головна > Війна > Українці, які проходять підготовку на Ab...
Author

Назар Лазебний

18.07.2023, 10:43
Shares

1

Views

290

Ілюстративне фото. Танк M1A1 Abrams під час навчань НАТО у Латвії, 26 березня 2021. REUTERS/Ints Kalnins
REUTERS/Ints Kalnins

Українські військовики, які проходять підготовку на американських танках Abrams у Німеччині, можуть бути готові до бою за кілька тижнів.

Про це пише оборонне видання Stars and Stripes, інформує Інфокурс

На думку інструкторів, що проводять навчання 200 українських військових, незабаром вони будуть готові використати ці танки проти російських сил в Україні.

Пентагон планує доставити Києву 31 відремонтований танк Abrams до осені цього року.

"Оскільки ми продовжуємо навчати українські Збройні сили на все більш досконалих системах озброєнь, ми продовжуємо дивуватися тому, як швидко вони адаптуються", – сказав речник європейського командування американських сил у Європі Вільям Спікс.

Як розповів про українців представник американських сил, що брав участь у навчанні на танках Abrams, українські військові хочуть знати якомога більше деталей, які ми можемо надати.

" Вони енергійні, натхненні та готові", – підсумував він.

Навчання продовжиться після того, як солдати покинуть Німеччину, і будуть налагоджені канали для контактів екіпажів з американськими експертами, якщо виникнуть проблеми, повідомляє видання.

Варто зазначити, що танки, на яких навчаються українці, відрізняються від тих, що відправлятимуть на поле бою. Бойові танки спочатку модифікують, прибравши чутливі технології, щоб вони не потрапили в руки російських військ, повідомило видання USA Today у травні.

Американські танки M1A1 Abrams, які будуть використовуватися для навчання українських солдатів, прибудуть у Графенвер, Німеччина, 12 травня 2023 року. Очікується, що близько 200 українських солдатів завершать навчання найближчими тижнями.
Американські танки M1A1 Abrams
Танк M1A1 Abrams із прикріпленим мінним котком на полігоні Графенвер, Німеччина, 14 липня 2023 року.
Танк M1A1 Abrams із прикріпленим мінним котком

Журналісти відзначають, що танки Abrams можуть бути менш придатні до умов війни в Україні, ніж, до прикладу, німецькі Leopard. Експерти запевняють, що поставки американської техніки мають велике символічне значення, а також становлять інвестицію в довгострокову безпеку України.

Очікується, що приблизно через тиждень екіпажі, які керували кожним танком окремо, завершать свою кваліфікацію та перейдуть до бойових вогневих тренувань у складі взводів із чотирьох танків і рот із близько десятка.

За словами офіційних осіб, під час навчань вони також працюватимуть з іншими елементами, такими як артилерія, міномети та розвідка.

Нагадаємо: 7 липня Сполучені Штати оголосили новий пакет допомоги Києву у 800 мільйонів доларів - для задоволення критичних потреб України у сфері безпеки та оборони. 42-й пакет допомоги за програмою президентських повноважень передбачає додаткові боєприпаси ППО, бронетехніку, протитанкову зброю, а також додаткові артилерійські системи та боєприпаси, включаючи касетні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити