США схвалили продаж Україні обладнання на 138 млн доларів для модернізації систем ППО Hawk 

Головна > Війна > США схвалили продаж Україні обладнання н...
Author

Марія Куренко

10.04.2024, 09:17
Shares

3

Views

328

Украина просит у США зенитный ракетный комплекс MIM-23 Hawk, он может  сбивать самолёты и ракеты на расстоянии до 50 км | gagadget.com
gagadget.com

Державний департамент США надав дозвіл на екстрений продаж Україні військового обладнання на 138 мільйонів доларів для обслуговування та модернізації систем протиповітряної оборони Hawk.

Про це повідомляєAP.

Повідомляється, що Державний департамент дав дозвіл на екстрений продаж військової продукції для забезпечення критичного ремонту та запасних частин для ракетних систем Hawk.

США оголосили про цей крок у вівторок, 9 квітня, заявивши, що Україна має термінову потребу в технічній підтримці зазначених ракетних систем, пише видання.

країні терміново необхідно збільшити свої можливості для захисту від російських ракетних ударів і повітряних можливостей російських військ", - йдеться в меморандумі Держдепу.

Наголошується, що підтримка систем Hawk посилить здатність України захищати свій народ і критичну інфраструктуру.

Роботи щодо оновлення систем Hawk виконуватимуть підрядники корпорації RTX Corporation, що базується в Массачусетсі, раніше відомої як Raytheon, і PROJECTXYZ, що базується в Хантсвіллі, штат Алабама.

У Державному департаменті заявили, що деталі, необхідні для ремонту систем, будуть отримані зі складу армії США, пожертвувань третіх країн, комерційних готових компонентів і нового виробництва.

Держдепартамент додав, що фінансування системи Hawk "відповідає найкращим інтересам США", тому відкинув вимоги щодо перегляду угоди Конгресом. Управління воєнного співробітництва Пентагону вже передало Конгресу необхідне повідомлення про продаж.

Нагадаємо: В ніч на 22 березня РФ завдала массованого удару по Україні застосувавши тактику комбінованої атаки ракетами різних типів та БпЛА типу “Shahed” - увечері 21 березня були застосовані безпілотники, а вночі на 22 березня росіяни запустили крилаті ракети.

Були атаковані Одеса, Запоріжжя, Харків, Кривий Ріг, Дніпро, Суми, Хмельницький, Львівщина та Миколаївщина.

Унаслідок російської атаки 22 березня постраждали дві ТЕС енергохолдингу ДТЕК – Бурштинська та Ладижинська. На відновлення знадобиться від шести до 24 місяців, повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук. Він зазначив, що постраждали усі блоки на цих ТЕС, енергоблоки в різному ступені руйнації - від повної до понад 50%.

Також 22 березня, відбулась ракетна атака на ДніпроГЕС. Наразі є пошкодження обох станцій та греблі. У Дніпровську ГЕС-2 є пряме влучання двох ракет.

Через російську атаку Харкова 700 тисяч споживачів без електроенергії, не працює електротранспорт і виникли проблеми з водопостачанням. Метро працює лише в режимі укриття.

Енергетичний холдинг ДТЕК втратив 80% своїх генеруючих потужностей після російських атак 22 та 29 березня, повідомили у компанії.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Російські війська атакували енергетичний об’єкт на сході, у двох регіонах подовжують діяти графіки відключень 

Аварійна допомога на запит українського оператора системи передачі із сусідніх країн минулої доби не залучалася.

29.04.2024 - 12:00

Arrow

Вас це може зацікавити