США готують Україні військову допомогу на $400 млн

Головна > Війна > США готують Україні військову допомогу н...
Author

Ольга Фединчік

25.07.2023, 09:50
Shares

7

Views

501

артилерійські снаряди 155-мм
stopcor.org

Адміністрація президента США Джо Байдена надасть Україні додаткову військову допомогу на суму до 400 млн доларів, у тому числі різні боєприпаси для передових систем ППО та невеликих розвідувальних безпілотників Hornet.

Про пише AP із посиланням на офіційних осіб США, інформує Інфокурс.

Пакет включає низку боєприпасів — від ракет для високомобільної артилерійської ракетної системи HIMARS і національної вдосконаленої зенітно-ракетної системи NASAMS до "Стінгерів" і "Джавелінів".

Зазначається, що озброєння надається через повноваження президента щодо скорочення, що дозволяє Пентагону швидко брати озброєння та боєприпаси зі своїх власних запасів і доставляти їх в Україну, часто протягом декількох днів.

Офіційні особи заявили, що США також відправляють гаубичні артилерійські снаряди та 32 бронетранспортери Stryker, а також міномети, ракети Hydra-70 та 28 млн патронів для стрілецької зброї.

Також до пакету увійдуть Hornet – це крихітні нано-дрони, які в основному використовуються для збору розвідданих. Україна отримувала їх у минулому від інших західних союзників.

Видання зазначає, що дані надані джерелами на основі анонімності через те, що про пакет допомоги ще не оголошено.

Нагадаємо: У 2023-му фінансовому році Пентагон надав Україні допомогу в галузі безпеки на суму понад 10,8 млрд доларів у рамках USAI сімома окремими траншами. У фінансовому році, що закінчився 30 вересня 2022 року, Вашингтон спрямував кошти USAI на суму 6,3 млрд доларів на закупівлю для оборони України.

Останній пакет військової допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів Сполучені Штати оголосили 7 липня.До його складу вперше увійшли касетні боєприпаси, покликані допомогти тимчасово компенсувати дефіцит артилерійських снарядів.

Нещодавно США анонсували восьмий транш допомоги – на суму 1,3 млрд доларів. Пакет включає засоби протиповітряної оборони, системи протидії дронам, безпілотники та боєприпаси.

Загалом США надали Україні військову допомогу на суму понад 41 млрд доларів з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити