США готують новий пакет військової допомоги Україні на 1,3 млрд доларів

Головна > Війна > США готують новий пакет військової допом...
Author

Назар Лазебний

18.07.2023, 21:32
Shares

9

Views

312

VAMPIRE для украинских военных - американская компания получила контракт на  поставки | РБК Украина
facebook.com/antonina voloshina

Сполучені Штати оголосять про нове зобовʼязання закупити військову допомогу Києву на суму $1,3 млрд найближчими днями. Пакет включає засоби протиповітряної оборони, системи протидії дронам, безпілотники і боєприпаси.

Про це пише Reuters із посиланням на двох американських чиновників, інформує Інфокурс.

Сполучені Штати використовують кошти в рамках своєї програми "Ініціатива сприяння безпеці України" (USAI), яка дозволяє адміністрації президента Джо Байдена купувати зброю у промисловості, а не вилучати її із запасів зброї у США.

Серед систем та боєприпасів, які США планують купити для Києва, є антидронові системи виробництва L3Harris Technologies під назвою Vampire. Це переносний ракетний комплекс із лазерним наведенням призначений для швидкої установки в кузові вантажівки та може знищувати безпілотники й інші цілі, що перебувають за межами досяжності стандартної зброї.

Також включені два різні типи дронів – Phoenix Ghost виробництва Avevex, і Switchblade виробництва AeroVironment Inc.

Крім того, джерело, поінформоване з цього питання, сказало, що Україна отримає значну кількість протидронових систем виробництва австралійської DroneShield Ltd, а також радари, датчики та системи аналізу.

Як зазначає агенція, час оголошення нового пакета військової допомоги, не уточнюється, до того ж вміст пакета ще може зазнати змін.

Нагадаємо: Пентагон ще наприкінці серпня минулого року заявив, що США включили систему озброєнь Vampire до пакета військової допомоги Україні на суму майже 3 млрд доларів. Проте, попри сплеск російських атак на інфраструктуру України з використанням дронів іранського виробництва, у жовтні контракт на постачання Києвусистеми протидії безпілотникам, яку він обіцяв улітку був ще не затверджений. Лише у листопаді Пентагон повідомив, що США розраховують надати Україні системи Vampire у середині 2023 року.

Останній пакет військової допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів Сполучені Штати оголосили 7 липня.До його складу вперше увійшли касетні боєприпаси, покликані допомогти тимчасово компенсувати дефіцит артилерійських снарядів.

У 2023 фінансовому році Пентагон надав Україні допомогу в галузі безпеки на суму понад 10,8 млрд доларів у рамках USAI у вигляді 7 окремих траншів. Запланований пакет буде восьмим.

У 2022 фінансовому році, що закінчився 30 вересня 2022 року, Вашингтон спрямував кошти USAI на суму 6,3 млрд доарів на закупівлю для оборони України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити