Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Головна > Економіка > Швейцарія виділить фінансування та залуч...
Author

Олександр Талов

03.10.2024, 13:58
Shares

3

Views

466

Уряд Швейцарії протягом 4 років планує виділити 1,5 млрд швейцарських франків (1,7 млрд доларів) Україні на проєкти "Раннього відновлення".

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Мінвідновлення.

Повідомляється, що про це під час зустрічі домовились Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба та Надзвичайний та Повноважний Посол Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Фелікс Бауманн.

Фото: Мінвідновлення

З анонсованих 1,5 млрд швейцарських франків, 1 млрд планується спрямувати на сектори самоврядування, розмінування та гуманітарну допомогу внутрішньо переміщених осіб, яких наразі в Україні понад 4,5 млн.

500 млн буде направлять на програми відновлення із залученням швейцарського приватного сектору.

"В нас (Мінвідновлення- ред.)додається сфера підтримки внутрішньо переміщених осіб, яких наразі в Україні понад 4,5 мільйони. Тому один із фокусів співпраці – будівництво житла для таких категорій. Ми зацікавлені в активізації регіональних програм і ми могли б розширити нашу співпрацю в рамках того фінансування, що пропонує Швейцарія”, – сказав Олексій Кулеба.

У Києві працює делегація приватного сектору, яка знайомиться із потребами України у середньо- та довгостроковій перспективі.

"Щоб підкреслити серйозність наших намірів, тут буде працювати наш представник, який буде відповідальний за реалізацію цього проєкту", – зазначив Фелікс Бауманн.

Швейцарія впроваджує програми підтримки для України у питаннях децентралізації, відновлення, а також спільних проєктах з "Укрзалізницею" та допомогою під час підготовки до опалювального сезону.

Нагадаємо: У квітні Федеральна рада Швейцарії вирішила протягом наступних 12 років і до 2036-го виділити 5 млрд швейцарських франків (5,5 млрд доларів) на гуманітарну допомогу та підтримку економічного розвитку і довгострокового відновлення України.

Допомога матиме поетапний підхід: спершу підтримка України з бюджету міжнародного співробітництва до 2028 року становитиме 1,5 млрд швейцарських франків.

У період 2029–2036 років Федеральна рада планує вивчити інші джерела (крім міжнародного співробітництва), з яких можна отримати решту 3,5 млрд швейцарських франків.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Блінкен і Рютте обговорили негайну і довгострокову підтримку України з боку США і НАТО - Держдеп США

Блінкен і Рютте також обговорили план дій союзників, узгоджений під час Вашингтонського саміту в липні цього року.

03.10.2024 - 11:10

Arrow
Theme

Політика

Ізраїль оголосив генсекретаря ООН персоною нон грата

Він зазначив. що Ізраїль буде продовжувати захищати своїх громадян і відстоювати свою національну гідність "з Антоніу Гутеррешем або без нього".

02.10.2024 - 16:02

Arrow

Вас це може зацікавити