Щонайменше три роки знадобиться на відновленя ДніпроГЕС – гендиректор "Укргідроенерго"

Головна > Енергетика > Щонайменше три роки знадобиться на відно...
Author

Ольга Фединчік

16.07.2024, 11:31
Shares

1

Views

308

Бессмертный Игорь Сирота. Как ставленник Януковича разворовывает деньги «Укргидроэнерго» и остается в должности
Генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота, Антикор

Відновлення Дніпровської гідроелектростанції після російського обстрілу в ніч на 1 червня займе щонайменше три роки.

Таку думку висловив генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота в інтерв’ю Forbes Ukraine.

Розбір завалів після обстрілу завершили лише 14 липня, загалом він зайняв півтора місяця.

"Для ворога ДніпроГЕС більш досяжна, лінія фронту – за 50 кілометрів. Вони бʼють там різними ракетами – С-300, Х-101, Х-69. Не завжди наша повітряна оборона може справитись з таким навалом ракет", – зазначив Сирота.

За його словами, відновлення ДніпроГЕС до проєктного рішення (її версії до ракетного обстрілу)займе щонайменше три роки. Він акцентував, що разом з тим потрібні додаткові ресурси для зменшення вразливості станції до нових імовірних атак росіян.

"Укргідроенерго" готує позови в міжнародні та національні суди щодо компенсації росіянами збитків через обстріл ДніпроГЕС – так само, як і щодо Каховської ГЕС.

Серед 10 найбільших ГЕС України не залишилось жодної, яка б не зазнала ракетних атак росіян.На середину липня по них завдано понад 120 ракетних ударів.

"Укргідроенерго" втратило через ворожі обстріли вже майже 45% генерації електроенергії.

Раніше підчас інспектування стану виконання відновлювальних робіт після пошкодження обладнання ракетними обстрілами та підготовка станцій до ОЗП Сирота зазначав, що готуючись до наступної зими, ми повинні докласти максимум зусиль задля ліквідації руйнувань і відновлення обладнання й устаткування. В цій складній ситуації від нас необхідні швидкі і скоординовані заходи для реагування на надзвичайну ситуацію.

"Попри всі випробування війною, ми продовжуємо забезпечувати енергетичну систему України балансуючими потужностями та докладаємо максимум зусиль для відновлення втрачених потужностей. Дякую всім за віддану працю, професіоналізм та незламність. Вірю, що разом ми вистоїмо та реалізуємо заплановане", - зазначив Ігор Сирота.

Нагадаємо: Обстріл в ніч на 1 червня був не першим для ДніпроГЕС. Так 22 березня станція також зазнала ракетної атаки, загалом в той день ворог випустив по Україні понад 60 "шахедів" і майже 90 ракет різних типів. РФ завдала массованого удару по Україні застосувавши тактику комбінованої атаки ракетами різних типів та БпЛА типу “Shahed” - увечері 21 березня були застосовані безпілотники, а вночі на 22 березня росіяни запустили крилаті ракети.

Були атаковані Запоріжжя, Харків, Кривий Ріг, Дніпро, Суми, Хмельницький, Львівщина та Миколаївщина.

Обстрілювати енергетичну інфраструктуру України Росія почала 10 жовтня 2022 року. З того часу атаки з різною періодичністю зруйнували понад 9 ГВт генерації електроенергії. Крім того, 18 ГВт потужностей перебувають в російській окупації.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Банки

З 1 листопада МВФ зменшив свої комісії, що допоможе Україні з виплатою держборгу

"Ця реформа допомагає МВФ і надалі служити на благо наших держав-членів у світі, що змінюється", - зазначила директор-розпорядник Міжнародного валютно...

14.10.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити