Сергій Токарєв про революційний продукт української компанії Zibra AI

Головна > Бізнес > Сергій Токарєв про революційний продукт ...
Author

Назар Лазебний

26.09.2024, 09:34
Shares

2

Views

586

ZibraVDB Introduced as the Ultimate Real-Time Rendering Solution - HIPTHER  Alerts

Можливості та перспективи продукту ZibraVDB у кіноіндустрії

Українська компанія Zibra AI презентувала інноваційний стартап, який здатен зробити революцію в кіноіндустрії. Йдеться про технологію ZibraVDB, яка забезпечує роботу з величезними об’ємами візуальних ефектів (VFX) у режимі реального часу. Про це на своїй сторінці LinkedIn розповів ІТ-бізнесмен і співзасновник інвестиційної групи Roosh Сергій Токарєв.

У чому полягає особливість продукту ZibraVDB

Під час створення реалістичних ефектів розробники постійно зіштовхуються з перепонами. Найголовніший виклик – масштабування VFX. Справа в тому, що більшість стандартних підходів передбачає поступову обробку кадрів в умовах, коли є обмеження в системах передачі та зберігання інформації. Через це весь процес уповільнюється.

Зі слів Сергія Токарєва, український стартап здатен виправити все за рахунок революційної технології, що дозволяє до 100 разів стискати та розпаковувати великі ефекти безпосередньо під час рендерингу. ZibraVDB – справжній помічник для всіх компаній, що займаються віртуальним виробництвом і CGI.

«Це просунутий та інноваційний продукт, яким варто пишатися. Він доводить, що навіть в умовах великих викликів Україна здатна створювати революційні речі», – додає Сергій Токарєв.

Завдяки ZibraVDB можливості та ефективність значно зростають. Фахівці, зайняті у сфері візуальних ефектів, працюють швидше та продуктивніше, використовуючи меншу кількість ресурсів.

Розробники можуть створювати унікальні ефекти та підлаштовувати технологію під конкретні завдання. При цьому вартість робіт з об’ємними 3D-ефектами знижується. Це відкриває нові можливості навіть для невеликих команд інді-проектів.

Як впровадити технологію та плани ZibraVDB

Деякі альтернативи можна оптимізувати лише під певні конфігурації або за допомогою спеціального обладнання. Стартап ZibraVDB створено для роботи з інструментами будь-якого розробника. Ця технологія дозволяє в онлайн режимі використовувати об'ємні ефекти. Вона інтегрується з різними інструментами, включно з Unreal Engine та Houdini, тому її можна використати практично в будь-яких проектах. Більш того, у майбутньому планується зосередити технологію на оптимізації для GPU ігрових консолей.

Стартап передбачає кілька планів:

  1. Індивідуальний. План розраховано на приватних осіб і невеликі команди з прибутком до $250000. Він дає безстроковий рендеринг і технічну підтримку через електронну пошту з фіксованою вартістю $29 на місяць.
  2. Студійний. План підходить для проектів з прибутком понад $250000 або фінансуванням від $1 млн. Працює з Unreal Engine та Houdini, а також передбачає розрахунок за проект або підписку.

Версія ZibraVDB для Houdini ще знаходиться на стадії тестування, але вона вже доступна безкоштовно. Технологія має обмеження за часом і певні особливості, серед яких варто відзначити можливість стискання об'єму VDB, декомпресію у реальному часі та доступ до формату .zibravdb.

Стартап української deep-tech компанії Zibra AI забезпечує високоякісні візуальні ефекти без втрати показників швидкості та продуктивності. Він працює в онлайн режимі, економить ресурси та розширює можливості розробників.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог вночі завдав ракетного удару по Дніпру, є потрапляння по промисловому об'єкту

Виникла пожежа, яку рятувальники загасили. Люди не постраждали

27.09.2024 - 08:02

Arrow
Theme

Війна

На фронті за добу відбулося 189 боєзіткнень, з них 54 на Покровському напрямку

Ворог атакує також на Лиманському та Курахівському напрямках

26.09.2024 - 08:54

Arrow

Вас це може зацікавити