Серед успіхів своєї політики Байден назвав спротив України агресії Росії, виступаючі на з'їзді демократичної партії

Головна > Міжнародне > Серед успіхів своєї політики Байден назв...
Author

Марія Куренко

20.08.2024, 10:32
Shares

0

Views

258

Байден згадав Україну в підсумку своєї кар єри на з їзді Демпартії
Getty Images

Президент Джо Байден підтримав висування Демократичною партією Камали Гарріс як кандидатки у президенти на майбутніх виборах проти республіканця Дональда Трампа, виступивши з промовою на зʼїзді.

Як пише "Голос Америки", він назвав свою віцепрезидентку "найкращою надією на збереження американської демократії".

Після 50 років у політиці Байден передає лідерство в партії.У своєму зверненні до зʼїзду Байден окреслив принципи своєї політики, зокрема захист середнього класу, розвиток інфраструктури та виробництва мікрочипів, створення робочих місць, зусилля зі зниження цін на рецептурні ліки, заходи, які Байден відстоював з часу своєї роботи в Сенаті тощо.

Байден розкритикував свого попередника Трампа і наголосив на важливості лідерства США у світі й успіхах його адміністрації в зміцненні світових альянсів, протистоянні Росії та Китаю.

"Ми ніколи не схилимося перед Путіним, – сказав він про себе та Камалу Гарріс. – Путін думав, що захопить Київ за три дні. Три роки по тому Україна ще вільна", - зазначив Президент США.

Також Байден додав, що працюючи з партнерами вони змогли зміцніти НАТО та об'єднати Європу.

"Я провів майже 190 годин із моїми партнерами – головами держав у Європі, щоб зміцнити НАТО. Ми це зробили, ми обʼєднали Європу, чого не було роками, додавши Швецію та Фінляндію до НАТО".

Байден вказав, що його адміністрація невтомно працює над досягненням припинення вогню у війні Ізраїлю та ХАМАСу, а також доставки гуманітарної допомоги. Він висловив солідарність із протестувальниками, які вийшли на вулиці в Чикаго з вимогою досягти зупинки вогню в Смузі Гази.

Байден закликав американців голосувати за Гарріс і сказав, що не тримає зла на тих, хто переконав його зняти кандидатуру з президентських виборів.

Байден завершив свій виступ словами з гімну: "Америко, я віддав тобі найкраще".

Учасники зʼїзду висловили вдячність Байдену і розкритикували економічну політику Трампа, його роль у штурмі Капітолія 6 січня, обмеження права на аборти , а також протиставляли біографію Гарріс і Трампа. Гарріс, яка до політичної діяльності була прокуроркою, походить із середнього класу, що контрастує із походженням Трампа із заможної родини торговця нерухомістю.

Нагадаємо: Байден знявся з президентських перегонів після провального виступу на дебатах з Трампом. Це проклало шлях для того, щобГарріс стала кандидаткою від Демократичної партії. Національні опитування й опитування в штатах, що вагаються, свідчать про те, щоїї кампанія в останні дні набирає обертів, хоча гонка за Білий дім залишається напруженою.

З боку Республіканської партії кандидати затверджені. У президенти – 45-й президент США Дональд Трамп. У віцепрезиденти – сенатор від ОгайоДжей Ді Венс, який неодноразово висловлювався проти підтримки України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу  четверо людей постраждало, серед них дитина

Пошкоджено 12 житлових будинків, готель, Палац культури, банк, магазини, 14 легкових автомобілів.

21.10.2024 - 09:36

Arrow
Theme

Закон

Кабмін звільнив заступника міністра агрополітики Головню

Володимира Гончарука призначено заступником голови Державної служби з питань праці.

18.10.2024 - 12:44

Arrow

Вас це може зацікавити