Семь украинских теннисисток выступят в основной сетке Australian Open

Головна > Спорт > Семь украинских теннисисток выступят в о...
Author

Олександр Талов

12.01.2024, 11:11
Shares

2

Views

756

Україна на Australian Open 2024 - з ким буде грати Світоліна | РБК-Україна
facebook.com/asbclassic

Українські тенісистки оновили національне досягнення за кількістю учасниць в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії.

Як поівідомляє BTU, вперше в історії австралійського "мейджора" в основній сітці виступлять одразу сім українських українок.

Попередній найкращий результат - шість тенісисток - було зафіксовано 2008 року. Тоді в основній сітці зіграли сестри Олена і Катерина Бондаренко, Ольга Савчук, Юлія Вакуленко, Тетяна Перебийніс і Марія Коритцева.

Нинішнього сезону напряму до основної сітки потрапили Еліна Світоліна, Ангеліна Калініна, Леся Цуренко та Марта Костюк. Сьогодні до них доєдналися Даяна Ястремська, Юлія Стародубцева і Дарія Снігур, які успішно подолали три кола відбіркового турніру.

Зазначимо, що семеро представниць України в основній сітці турніру Grand Slam раніше грали лише на "Ролан Гарросі" у 2007-у та 2008 роках.

Матчі основної сітки Відкритого чемпіонату Австралії стартують у Мельбурні 14 січня.

Нагадаємо: В четверг своих первых соперниц в основной сетке Australian Open узнали Элина Свитолина, Ангелина Калинина, Леся Цуренко и Марта Костюк.

Перша ракетка України Еліна Світоліна отримала 19-й номер посіву. У першому колі змагань вона зустрінеться з господаркою кортів Тайлою Престон. 18-річна австралійка отримала вайлдкард від організаторів і вперше гратиме на турнірах серії "Гренд Слем".

Серйозніша суперниця дісталася Ангеліні Калініній. З досвідченою нідерландкою Аранчою Рус турнірні шляхи українки перетиналися двічі. Рахунок у протистоянні з 50-ю ракеткою світу наразі рівний – 1:1. Натомість Леся Цуренко зустрінеться з Лучією Бронцетті з Італією, а от Марта Костюк поміряється силами з американкою Клер Лю.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити