Росія передала ХАМАС трофейну західну зброю, плануючи звинуватити Україну - ГУР

Головна > Війна > Росія передала ХАМАС трофейну західну зб...
Author

Олександр Талов

09.10.2023, 12:40
Shares

2

Views

399

РФ передала ХАМАС трофейну західну зброю, щоб звинуватити Україну, – ГУР.  Читайте на UKR.NET
middle-east-online.com

Українська розвідка попереджає, що РФ готується додискредитації України, щоб вплинути на ставлення союзників і надання західної зброї, для чого російські окупанти передали бойовикамХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та ЄС.

Про це повідомляє Головне управління розвідки, інформує Інфокурс.

"Спецслужби росії проводять кампанію з дискредитації України на Близькому Сході. Держава-агресор росія використовує напад терористів ХАМАСу на Державу Ізраїль для масштабної провокації проти України", - йдеться у повідомленні ГУР МО.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російське ГРУ вже передало терористам ХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та державах ЄС.

"Наступним, за планом росіян, кроком мають стати фейкові звинувачення українських військових у буцімто продажу західної зброї для терористів на регулярній основі", - зазначають розвідники.

У ГУР вважають, що за задумом російських окупантів ці фейки мають лягти в основу низки "викривальних публікацій" та "розслідувань" у західних ЗМІ.

Також наголошують, що для переконливості російські спецслужби мають намір використати відповідні коментарі зрадника з української прикордонної служби старшого лейтенанта Руслана Сирового, який нещодавно втік до Москви.

Провокація росіян націлена на дискредитацію ЗСУ та повне припинення військової допомоги Україні з боку західних партнерів.

Нагадаємо: Вранці в суботу, 7 жовтня, спалахнув наймасштабніший за останні роки ізраїльсько-палестинський конфлікт, бойовики ХАМАС прорвали прикордонний барʼєр Ізраїлю, поки деякі ізраїльські солдати вирушили додому, щоб відсвяткувати єврейське свято Сімхат Тора. Станом на вечір 8 жовтня, Кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАСу перевищила 700 осіб,понад 2200 дістали поранень.

У неділю Рада Безпеки ООН провела екстрене засідання за зачиненими дверима щодо ситуації в Ізраїлі. Члени Радбезу не змогли домовитися про одностайне засудження нападу ХАМАСу на Ізраїль, повідомляють американські ЗМІ.

Місія Ірану в Організації Об'єднаних Націй заявила, щоТегеран не причетнийдо одного з найкривавіших в історії нападів на Ізраїль.

9 жовтня офіційний представник армії оборони Ізраїлю, контр-адмірал Даніель Хагарі, заявив, що ізраїльські війська відновили контроль над усіма населеними пунктами на кордоні з Газою.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити