Росія може атакувати цивільні судна в Чорному морі - Білий дім

Головна > Війна > Росія може атакувати цивільні судна в Чо...
Author

Ольга Фединчік

20.07.2023, 11:43
Shares

6

Views

373

Комерційні судна, включаючи судна, які є частиною Чорноморської зернової угоди, чекають проходження протоки Босфор біля берегів Єнікапі в Стамбулі, Туреччина
REUTERS/Umit Bektas

Білий дім попередив, що Росія може розширити перелік своїх цілей в Україні, пов'язаних з зерновою інфраструктурою, зокрема,атакуватицивільні судна в Чорному морі, повідомилау середу, 19 липня, агенція Reuters, інформує Інфокурс.

За словами речника Ради національної безпеки Білого дому Адама Ходжа, офіційні особиСША маютьінформаціюпро те, що Росія заклала додаткові морські міни на підходах до українських портів.

"Ми вважаємо, що це скоординовані зусилля, спрямовані на те, щоб виправдати будь-які напади на цивільні судна в Чорному морі і покласти провину за ці напади на Україну", - сказав Ходж.

Раніше у Москві заявили, що всі судна, які прямують до українських портів у водах Чорного моря, будуть розглядатися як потенційні перевізники військових вантажів.

"На додаток до цих скоординованих зусиль у Чорному морі, ми вже спостерігали, що 18 та 19 липня Росія націлила ракети та безпілотники на українські експортні зернові порти в Одесі, що призвело до руйнування сільськогосподарської інфраструктури та знищення 60 тисяч тонн зерна", - сказав він.

Нагадаємо: В ніч на 20 липня війська РФ атакували південні регіони України. Відомо про влучання у Миколаєві та Одесі, є постраждалі. Загарбники випустили по Україні 38 повітряних цілей.

Попередньої ночі російські окупанти випустили по території України 31 ракету та 32 ударні дрони іранського виробництва Shahed-136/131. Серед іншого, війська РФ тоді атакували термінали та портову інфраструктура в портах "Одеса" та "Чорноморськ". Пошкоджень зазнали резервуари та причали Одеського порту, а також зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів: Kernel, Viterra, CMA CGM Group.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити