Атаковані зернові термінали та портова інфраструктура в портах Одеса та Чорноморськ

Головна > Війна > Атаковані зернові термінали та портова і...
Author

Назар Лазебний

19.07.2023, 16:17
Shares

2

Views

559

На зображенні може бути: нафтопереробний завод
Олександр Кубраков/facebook.com

Вночі 19 липня Росія атакувала зернові термінали в портах Одеса та Чорноморськ.

Про це повідомив віцепрем’єр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, інформує Інфокурс.

"Росія продовжує тероризувати світ навіть після виходу з Зернової ініціативи. Атаковані зернові термінали та портова інфраструктура в портах Одеса та Чорноморськ", - написав міністр.

Кубраков уточнив, що ушкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group. Також напередодні вночі були атакована портова інфраструктура, яка задіяна в роботі зернового коридору та пошкоджено резервуари та причали Одеського порту.

На зображенні може бути: 1 особа та нафтопереробний завод
На зображенні може бути: нафтопереробний завод
Немає опису світлини.
На зображенні може бути: силос

Фото: Олександр Кубраков/facebook.com

"Атака на зернові термінали – акт агресії проти світу. На меті російських терористів – знищення будь-яких шляхів постачання зерна на світові ринки. Держава-терорист воює не тільки з Україною, а з населенням Африки та Азії, для яких це зерно – питання виживання. Зернова та портова інфраструктура мають бути захищені світом. Це гарантія, в першу чергу, для продовольчої безпеки світу", - резюмував він.

Нагадаємо: Внаслідок нічної атаки РФ на Одеську область були влучання ворожих ракет на території Одеського порту, пошкоджено зерновий і олійний термінал, в Одесі вирва від падіння ракети, уражені складські приміщення із тютюном і фейєрверками , в області пошкоджені туристичні бази та готелі, 6 людей зверталися по медичну допомогу, серед яких 9-річний хлопчик.

Росія заявила про припинення дії "зернової угоди" з понеділка, 17 липня, з дати закінчення терміну її дії. У цей же день РФ направила Анкарі, Києву та ООН свої заперечення щодо продовження "зернової угоди", інформував Інфокурс.

Організація Обʼєднаних Націй і Туреччина виступили посередниками в"зерновій угоді" щодо Чорного моря на перші 120 днів у липні минулого року, щоб допомогти впоратися з глобальною продовольчою кризою, яка посилилася через вторгнення РФ в Україну – одного з провідних світових експортерів зерна.

Минулого тижня генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш запропонував президентові Росії Володимиру Путінупродовжити "зернову угоду"в обмін на підключення дочірньої компанії Россільгоспбанку до міжнародної платіжної системи SWIFT. У вівторок, 11 липня, Гутерреш направив Путіну листа, в якому запропонував шляхи подальшого полегшення російського експорту продовольства та добрив та забезпечення продовження поставок українського зерна Чорним морем, заявив представник ООН.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити