Російські війська зранку обстріляли Херсон, унаслідок обстрілу загинули двоє людей

Головна > Столиця > Російські війська зранку обстріляли Херс...
Author

Марія Куренко

04.07.2023, 09:26
Shares

0

Views

905

Російські війська зранку обстріляли Херсон, унаслідок обстрілу загинули двоє людей

pravda.com.ua

Російська армія зранку обстріляла Херсон, загинули двоє людей.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, інформує Інфокурс.

За даними слідства, 4 липня близько 6:00 Збройні сили РФ здійснили артобстріл Херсона. Двоє містян - чоловік і жінка - дістали травми, несумісні із життям. Пошкоджено житлові будинки.

Дані щодо постраждалих уточнюються, зазначили в ОГП.

На місці події працюють правоохоронці, щоб задокументувати черговий воєнний злочин, вчинений військовослужбовцями РФ, підкреслили в Офісі генпрокурора.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Раніше голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що війська РФ упродовж минулої доби здійснили 68 обстрілів Херсонщини, постраждали шестеро людей.

“За минулу добу противник здійснив 68 обстрілів, випустивши 402 снаряди з мінометів, артилерії, "Градів", авіації та БПЛА. По місту Херсон ворог випустив 35 снарядів”, - зазначив він.

По місту Херсон ворог випустив 35 снарядів. Прокудін уточнив, що російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області унаслідок чого 6 людей дістали поранення.

Нагадаємо: Як інформував ІК, за даними Генерального штабу ЗСУ, протягом минулої доби російські окупанти застосували 3 зенітні керовані ракети із ЗРК С-300 та 22 іранських ударних БпЛА типу “Shahed” по цивільних інфраструктурних об’єктах у Сумській, Донецькій та Запорізькій областях. В результаті протиповітряного бою наші воїни знищили 16 ударних БпЛА типу “Shahed”.

Загалом, ворог завдав 56 авіаційних ударів та здійснив 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення та руйнування і пошкодження цивільної інфраструктури, багатоповерхівок та приватних житлових будинків.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заморожених активів РФ

Далі рішення ще має фіналізувати Рада ЄС.

08.05.2024 - 17:55

Arrow
Theme

Енергетика

Під ударом росіян опинилися об'єкти енергетики в шести областях України

Енергетики вже працюють над їліквідацією наслідків російської атаки.

08.05.2024 - 09:35

Arrow

Вас це може зацікавити