РФ використовує китайські супутникищоб фотографувати українські АЕС перед можливими ударами – Зеленський

Головна > Енергетика > РФ використовує китайські супутникищоб ф...
Author

Назар Лазебний

24.09.2024, 14:16
Shares

1

Views

634

Ми запрошуємо спеціалістів МАГАТЕ в Україну для оцінки ситуації на  українських АЕС
Голос України

Президент Володимир Зеленський звинуватив Росію у використанні китайських супутників для фотографування атомних електростанцій в Україні в рамках підготовки до можливих атак.

Про це він сказав в інтервʼю ведучому програми "Доброго ранку, Америка" на каналі ABC Робіну Робертсу у понеділок під час візиту на сесію Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

"Остання інформація полягає в тому, що Росія використовує китайські супутники та фотографує деталі обʼєктів на АЕС. І з нашого досвіду, якщо Росія фотографує певні обʼєкти, то є загроза ударів по ядерних обʼєктах",– сказав Зеленський. –

Зеленський не уточнив, чи були китайські супутники, які використовувала Росія, комерційними чи такими, що контролювалися китайським урядом.

Він заявив, що поділиться інформацією, що є в України, з лідерами, які можуть вплинути на Росію, назвавши це "ядерним терором".

Якщо підтвердиться, використання китайських супутників для фотографування українських атомних станцій, це стане ще одним прикладом того, як Росія звертається до Китаю за допомогою у війні. Це також поставить під сумнів міць власних супутникових можливостей Росії.

Водночас, посольство Китаю у Вашингтоні у понеділок не відреагувало на прохання прокоментувати ситуацію.

Нагадаємо: Напередодні міністр закордонних справ Андрій Сибіга заявляв, що, за даними української розвідки, Кремль готує удари по критично важливих обʼєктах української атомної енергетики перед зимою. Він написав у Х, що удари будуть направлені на відкриті розподільчі пристрої на АЕС і передавальні підстанції, які є важливими для безпечної роботи атомної енергетики.

За останні кілька тижнів неподалік українських АЕС було зафіксовано рух понад 70 безпілотних літальних апаратів РФ та понад 30 ворожих крилатих ракет, повідомляла пресслужба «Енергоатома».

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу  четверо людей постраждало, серед них дитина

Пошкоджено 12 житлових будинків, готель, Палац культури, банк, магазини, 14 легкових автомобілів.

21.10.2024 - 09:36

Arrow
Theme

Закон

Кабмін звільнив заступника міністра агрополітики Головню

Володимира Гончарука призначено заступником голови Державної служби з питань праці.

18.10.2024 - 12:44

Arrow

Вас це може зацікавити