Резніков озвучив подробиці контрнаступу України та назвав успіхи Сил оборони на полі бою "попереднім переглядом" серйознішого удару

Головна > Столиця > Резніков озвучив подробиці контрнаступу...
Author

Марія Куренко

28.06.2023, 10:36
Shares

1

Views

968

 Резніков озвучив подробиці контрнаступу України та назвав успіхи Сил оборони на полі бою

Міністр оборони України Олексій Резніков

AFP VIA GETTY IMAGES

Міністерство оборони назвало нещодавні успіхи на полі бою проти російських окупантів "попереднім переглядом" значно серйознішого удару.

Про це заявив очільник міністерства Олексій Резніков в інтервʼю Financial Times.

Резніков зазначив, що основні резерви військ ще не задіяні в контрнаступі.

Резніков заявив, що звільнення групи населених пунктів, які перебувають під російською окупацією останніми тижнями, було "не головною подією" у запланованій Києвом атаці.

"Коли це станеться, ви все це побачите… Усі все побачать", — сказав Резніков, у відповідь на повідомлення у ЗМІ про повільне просування українських сил.

Він підтвердив, що основні резерви військ України, зокрема більшість бригад, нещодавно навчених на заході та оснащених сучасними танками та бронетехнікою НАТО, ще не задіяні в операції.

Міністр стверджує, що повстання ПВК "Вагнер" минулими вихідними оголило фундаментальну слабкість режиму Володимира Путіна в Москві. Водночас Резніков застеріг від того, щоб Україна робила ставку на подальші "заколоти та заворушення" в Росії заради успіху на полі бою.

"Щойно стане жарко, ми побачимо, наскільки вони стійкі", – сказав він, вказуючи на майбутні контрнаступальні операції.

Резніков сказав, що українські сили досягли "певних успіхів", які генеральний штаб не оприлюднив, щоб не викривати війська.

"Іноді росіяни не повідомляють своє керівництво, що втратили певний район чи територію. Вони бояться доповідати далі своєму начальству", — сказав він.

Українські сили зараз беруть участь у формуванні операцій з перевірки російських позицій, які Росія сильно зміцнила. Аналітики кажуть, що численні точки атаки призначені для того, щоб Росія гадала, де буде завдано головного удару.

Резніков попередив, що ця операція контрастуватиме з торішнім розгромом російських військ біля Києва, у Харківській області та в Херсоні .

"Не можна чекати дива в кожній операції", - додав він.

Нагадаємо: За даними міністерства оборони Великої Британії, контрнаступ України наразі відбив близько 300 квадратних кілометрів у Росії, що вдвічі більше, ніж офіційно оголосив Київ, хоча президент України Володимир Зеленський визнав, що просування йде "повільніше, ніж хотілося б".

Як інформував ІК, за повідомленням Генштата ЗСУ, РФ і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити