Республіканці висунули кандидата на посаду спікера Палати

Головна > Міжнародне > Республіканці висунули кандидата на поса...
Author

Марія Куренко

12.10.2023, 10:11
Shares

3

Views

214

Республіканці обрали кандидата на посаду спікера Палати представників США -  Korrespondent.net
Getty ImagesСтів Скаліз став кандидатом на посаду спікера Палати представників США від республіканців , Getty Images

Представники Республіканської партії США на таємному голосування висунули кандидатуру конгресмена з Луїзіани Стіва Скаліза на посаду спікера Палати представників Конгресу США.

Про це увечері у середу, 11жовтня, повідомилаReuters, інформує Інфокурс.

Як пише агенція, під час внутрішнього голосування Скаліз отримав 113 голосів, тоді як його суперник, Джим Джордан, якого підтримує експрезидент США Дональд Трамп - 99.

Щоб стати новим спікером Палати представників США, він має отримати отримати схвалення її повного складу - щонайменше 217 голосів.

Як зазначає агенція, його попереднику Кевіну Маккарті свого часу довелосяпройти 15 турів голосування, перш ніж стати спікером.я.

За словами Скаліза, у разі призначення його на посаду спікера, насампередвін призначить голосування за резолюцію, яка чітко дасть зрозуміти, що Сполучені Штати стоять на боці Ізраїлю в його війні з бойовиками ХАМАС у Секторі Гази.

Скаліз був головним претендентом на посаду спікера Палати представників після відставки Кевіна Маккарті. Він республіканець №2 у Палаті представників. Політик вважається більш консервативним, ніж Маккарті. Також він підтримує допомогу Україні у війні з Росією.

У разі обрання на посаду спікера він обійматиме цю посаду до січня 2025 року.

Як пише агенція, американці мало вірять у здатність Конгресу подолати свої партійні розбіжності і чвари республіканців, які призвели до відставки Маккарті 3 жовтня. 64 відсоткиреспондентів опитування Reuters/Ipsos, проведеного минулого тижня, заявили, що не вірять, щополітики можуть відкласти вбік партійні розбіжності заради блага нації.

Нагадаємо: 3 жовтня у США вперше в історії усунули з посади голови Палати представників Конгресу США республіканця Кевіна Маккарті. Голосування ініціював його однопартієць Метт Ґейц, який є прихильником експрезидента Дональда Трампа. Приводом стали закиди в бік Маккарті в таємній угоді з президентом Джо Байденом через те, що тойзаручився підтримкою демократів у голосуванні за законопроєкт про тимчасовий бюджет, спрямований на уникнення припинення роботи уряду (шатдауну).

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити