П'ять країн створюють фонд допомоги Україні

Головна > Закон > П'ять країн створюють фонд допомоги Укра...
Author

Марія Куренко

25.08.2021, 11:32
Shares

0

Views

1 302

П'ять країн створюють фонд допомоги Україні

asmedia.kiev.ua


П'ять країн - Великобританія, США, Канада, Швеція та Швейцарія створюють фонд допомоги Україні для боротьби з дестабілізуючим впливом Росії.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби посольства Британії.

"Сьогодні у Києві Голова МЗС Великої Британії у справах європейського сусідства пані Венді Мортон оголосила про створення нового Фонду "Партнерство за сильну Україну". Велика Британія, Канада, Швеція, Швейцарія та США допоможуть пом'якшити дестабілізуючий вплив Росії у південних і східних регіонах України", - йдеться у повідомленні.

Фонд розпочне свою роботу до грудня 2021 року і має на меті залучити до 35 млн фунтов стерлингов від донорів протягом трьох років.

Як зазначають у посольстві, гроші будуть спрямовані на зміцнення спроможності регіонів, що потерпають від конфлікту з Росією, наприклад, - забезпечення технічних консультацій владі або надання грантових інвестиції, які створюють економічні можливості й поліпшують доступ до державних послуг для мешканців південної та східної України.

"Це має призвести до підвищення якості державних послуг, збільшення доходів домогосподарств і посилення зв’язків між громадами, розділеними конфліктом", - зазначили в посольстві.

Нагадаємо: Раніше міністр фінансів Сергій Марченко та відповідальний за економіку виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс домовилися, що у вересні Єврокомісія повернеться до питання виділення Україні 600 млн євро.

У червні, Пентагон оголосив про те, що Київ отримає від США другий пакет військової допомоги на 150 млн. доларів Міноборони Сполучених Штатів пояснило надання військової допомоги істотним прогресом, якого Україна досягла в реформі сфери оборони.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Скинутою авіаційною бомбою росіяни зруйнували цілу вулицю у селі на Харківщині

Унаслідок обстрілу пошкоджені 16 будинків. З-під завалів правоохоронці дістали тіло 88-річної жінки, постраждав 34-річний чоловік.

06.05.2024 - 10:07

Arrow
Theme

Енергетика

Минулої доби через стрибок споживання електроенергії Україна залучала аварійну допомогу з трьох країн 

Потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом, у вечірні пікові години залучалась аварійна допомога з Румунії, Польщі та Сло...

03.05.2024 - 11:11

Arrow

Вас це може зацікавити