Президент вніс до Верховної Ради законопроєкт про демобілізацію строковиків

Головна > Закон > Президент вніс до Верховної Ради законоп...
Author

Олександр Талов

22.02.2024, 13:38
Shares

1

Views

131

Демобілізація строковиків — умови і кого хочуть звільнити та строк служби —  Новини України / NV
Полтавський обласний ТЦК таСП / Facebook

Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №11035 про звільнення в запас строковиків після завершення терміну військової служби під час воєнного стану. Законопроєкт позначений як невідкладний.

Згіно картки документу, аконопроєкт направили на розгляд керівництву Ради та комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що законопроєктом пропонується унормувати під час дії в Україні воєнного стану можливість звільнення в запас військовослужбовців, які відслужили встановлені строки строкової військової служби. Це дасть змогу відправити в запас військовослужбовців, які відслужили встановлені строки строкової військової служби у 2024 році.

Згідно із запропонованими змінами, військовослужбовці-строковики, строк служби яких закінчився під час дії воєнного стану та службу яких продовжено понад встановлені строки, звільняються зі служби в запас "у строки, визначені указом президента України".

Зазначається, що реалізація законопроєкту не потребує додаткового финансування з державного чи місцевих бюджетів.

Народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що депутати можуть розглянути цей законопроєкт уже у пʼятницю, 23 лютого.

Нагадаємо: 3 березня 2022 року Законом України був затверджений Указ президента від 24 лютого 2022 року № 65/2022 "Про загальну мобілізацію". Він набув чинності й застосовується від дня фактичного початку воєнних дій – 24 лютого 2022 року.

У жовтні 2022 року Рада скасувала призов на строкову службу під час воєнного стану. Наразі призов на військову службу відбувається за мобілізацією. нові призови на строкову службу не проводяться, однак на службі залишаються строковики, призвані до воєнного стану.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити