Представники МВФ прибули до Києва для обговорення бюджетних планів до кінця року

Головна > Економіка > Представники МВФ прибули до Києва для об...
Author

Назар Лазебний

16.07.2024, 11:14
Shares

1

Views

148

Місія МВФ розпочинає переговори з Україною щодо бюджетних планів — ЗМІ —  Мінфін
depositphotos

Фахівці Міжнародного валютного фонду 16 липня розпочинають роботу в Києві.

Про це Радіо Свобода заявив постійний представник установи в Україні Ваграм Степанян.

"Команда фахівців МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочинає сьогодні зустрічі у Києві з представниками влади України та іншими партнерами", – повідомив Степанян.

Дискусії фокусуватимуться на податково-бюджетних планах влади на друге півріччя поточного року та середньострокову перспективу, зазначив він.

Раніше повідомлялося, що українському уряду цього року потрібно 42 мільярди доларів бюджетної підтримки з огляду на російське вторгнення, що триває.

Нагадаємо: 31 березня рада виконавчих директорів МВФ затвердила чотирирічну програму розширеного фінансування (The Extended Fund Facility) обсягом 15,6 млрд доларів. Програма входить до загального пакета підтримки України міжнародними партнерами на суму 115 млрд доларів. Ключова мета програми – підтримання фіскальної, зовнішньої, цінової та фінансової стабільності в умовах надзвичайно високого рівня невизначеності, відновлення боргової стійкості в перспективі як за базовим, так і за песимістичним сценаріями. Програма спрямована на просування реформ і зміцнення інституцій для стимулювання сталого довгострокового економічного зростання на тлі післявоєнної відбудови та набуття Україною членства в ЄС.

23 травня місія МВФ розпочала роботу щодо першого перегляду програми розширеного фінансування EFF з Україною.

До цього Україна вже отримала чотири транші загальним обсягом 5,4 млрд доларів, у тому числі 0,9 млрд доларів у березні.

28 червня Рада директорів МВФ схвалила четвертий перегляд програми EFF. Загалом у 2024 році програма EFF передбачає 5,3 млрд доларів бюджетної допомоги Україні.

На початку липня Україна отримала черговий транш кредиту у 2,2 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити