Поляки посилили протести - рух вантажівок на пропускному пункті "Медика-Шегині» повністю заблокований

Головна > Економіка > Поляки посилили протести - рух вантажіво...
Author

Назар Лазебний

20.02.2024, 13:32
Shares

0

Views

501

Протести польських фермерів – протестувальники на ПП Медика-Шегині знову  розсипали українське зерно » Слово і Діло
Суспільне

Польські страйкарі розпочали більш жорстке обмеження руху транспортних засобів на кордоні з Україною.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

  • «Медика-Шегині». Польські фермери повністю заблокували рух вантажівок через пункт пропуску. Термін завершення такого блокування не повідомлявся.
  • «Долгобичув-Угринів». Біля пункту пропуску протестувальники планують перекрити рух для усіх видів транспорту до 17.00 20 лютого.
  • «Зосін-Устилуг». З 13.00 по 16:00 протестувальники мають намір обмежити рух автобусів, вантажних та легкових транспортних засобів в обидвох напрямках. Обіцяють пропускати лише вантажівки з гуманітарною допомогою.
  • «Корчова-Краківець». До 21.00 20 лютого протестувальники планують блокувати рух вантажівок на виїзд з Польщі, крім тих, які перевозять критичні вантажі. При цьому, автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі в обидва напрямки зможуть рухатися безперешкодно.
  • «Гребене-Рава-Руська». Протестувальники з 13.00 20 лютого повністю заблокували рух в обох напрямках всіх категорій транспортних засобів, крім тих, які везуть критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу.
  • «Дорогуськ-Ягодин». До 19.00 організатори протесту мають намір повністю заблокувати рух вантажівок в обидвох напрямках.

Раніше "Суспільне" повідомило, що польські протестувальники поблизу пункту пропуску "Медика-Шегині"перекрили залізницю. А крім того розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

"Це реакція на наплив збіжжя з України. Це дуже погано. Люди в розпачі і не можуть стриматись. Ніхто цього не контролює: ні польська влада, ні українська", — каже співорганізатор протесту польських фермерів Роман Кондрув.

На місце події приїхала поліція. Відтак менш ніж через пів години польські фермери розблокували залізницю. Після цього повернулись на трасу, де блокують під'їзд до пункту пропуску.

Нагадаємо: Польські фермери заявляли, що 20 лютого заблокують усі переходи на польсько-українському кордоні.

15 лютого на пункті пропуску "Ягодині" розпочалася акція протесту українських перевізників, які зібралися у відповідь на дії польських фермерів. Перевізники і водії, які долучилися до акції протесту, планують зупиняти й перешкоджати руху Україною водіям польських вантажівок, які обʼїжджають на пункті пропуску "Дорогуськ – Ягодин" загальну чергу.

16 лютого міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський обговорив з польським колегою ситуацію на українсько-польському кордоні, переговори продовжаться і цього тижня.

18 лютого у пункті пропуску "Ягодин - Дорогуськ" польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускають навіть небезпечні, гуманітарні вантажі та ті, що швидко псуються.

Станом на 19 лютого на кордоні з Польщею у чергах стоять близько 3000 вантажівок. Польські фермери-протестувальники продовжують обмежувати рух для вантажівок автодорогами, які ведуть через пункти пропуску "Дорогуськ - Ягодин", "Гребенне - Рава-Руська", "Медика - Шегині", "Зосин - Устилуг", "Долгобичув - Угринів" та "Корчова - Краківець".

Як пише Forbes, водночас українська влада обговорює запровадження обмежувальних заходів на торгівлю із Польщею у відповідь на блокаду кордону з боку польських фермерів та марні спроби уряду Польщі розв’язати проблему. Як саме може відповісти Україна, конкретики поки немає. Може йтися про обмеження або повну заборону ввезення в Україну польських молочних продуктів і фруктів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити