На пункті пропуску "Ягодині" розпочалася акція протесту українських перевізників

Головна > Економіка > На пункті пропуску "Ягодині" розпочалася...
Author

Олександр Талов

15.02.2024, 13:59
Shares

3

Views

439

Скриншот відео

Біля пункту пропуску "Ягодин – Дорогуськ" на українсько-польському кордоні розпочалася акція протесту українських перевізників, які зібралися у відповідь на дії польських фермерів.

Як пише «Суспільне», на кордон приїхали 15 вантажівок українських перевізників і орієнтовно 20 легкових авто

Повідомляється, що акція протесту стартувала об 11:00. На місці проведення акції чергують правоохоронці. На вантажівках водії розмістили плакати із написами українською, польською і англійською мовами.

Фото: "Суспільне-Луцк"

Перевізники і водії, які долучилися до акції протесту, планують зупиняти й перешкоджати руху Україною водіям польських вантажівок, які обʼїжджають на пункті пропуску "Дорогуськ – Ягодин" загальну чергу.

Як повідомляє, " ВолиньПост", ГО "Перевізники західного регіону" озвучили свої вимоги до української влади.

Що вимагають перевізники?

  • Справедлива організація перетину кордону з боку Польщі та України.
  • Активна участь влади: Уряду й зокрема Міністерства інфраструктури України для розблокуванню митних переходів із польської сторони та недопущення в подальшому таких дій.
  • Забезпечити для українських водіїв особисту безпеку, а також збереження вантажу та транспортних засобів, які заблоковані польською стороною.

Учасники акції переконані, що кордони - не місце для протестів, але вимушені розпочати протест, адже не мають іншого виходу у ситуації, що склалася на кордоні.

Як довго триватиме акція, наразі невідомо. Попередньо українські перевізники планують перебувати на кордоні до 10 березня.

Пізніше речник ГО "Перевізники західного регіону" Богдан Коваль повідомив, що на Ягодині українські перевізники затримали першу вантажівку на польській реєстрації. Рух автомобілю заблокують на годину, розповів він.

Нагадаємо: З 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску "Дорогуськ–Ягодин" та "Гребенне–Рава-Руська".

12 лютого розпочалися акції протесту польських фермерів неподалік від пункту пропуску "Зосін – Устилуг" та біля ПП "Долгобичув – Угринів" та знову заблокували "Шегині".

13 лютого польські протестувальники розпочали блокування руху біля пункту пропуску "Корчова - Краківець". Це вже шостий КПП, який блокують поляки.

Єврокомісар із торгівлі Валдіс Домбровскіс закликав зняти односторонні обмеження на імпорт українського зерна, які запровадили Польща, Угорщина та Словаччина. За його словами, ЄС уже розробив механізми, які допоможуть захистити фермерів.

Польські фермери наразі блокують шість пунктів пропуску й погрожують 20 лютого заблокувати усі переходи на польсько-українському кордоні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити