Польські фермери сьогодні проведуть протест у понад 150 місцях країни

Головна > Міжнародне > Польські фермери сьогодні проведуть прот...
Author

Марія Куренко

24.01.2024, 11:30
Shares

1

Views

226

Польські фермери вийшли на акцію проти експорту українського зерна до  Польщі — Elevatorist.com
Петр Олеярц/ Твітер

У середу, 24 січня, по всій Польщі фермери проведуть протести проти розширення імпорту агропродовольчої продукції з країн поза межами ЄС, зокрема, з України.

Як повідомляєPolskieradio, заявлено, шо акція протесту буде недовгою.

"Цього разу ми не хочемо ускладнювати водіям день",— запевняє Станіслав Барна, активіст "Солідарності фермерів".

Фермери виведуть на дороги трактори та сільгосптехніку, акції протесту планують провести у понад 150 місцях по всій Польщі. Більшість протестів розпочнеться близько полудня та триватиме з 12:00 до 14:00.

Скріншот мапи

Фермери вимагають перегляду Спільної аграрної політики ЄС, а також виступають проти розширення безмитного імпорту сільськогосподарської продукції з України.

Активіст "Солідарності фермерів" Станіслав Барна заявив, що польські фермери мають ті ж самі вимоги, що й фермери в Європі: обмежити імпорт агропродовольчої продукції з України та з інших країн, які не входять до ЄС, і чия продукція не відповідає стандартам ЄС. А також вихід із програми Green Deal.

Повідомляється, що у Західнопоморському воєводстві фермери протестуватимуть у понад 20 місцях. За їх словами, вони не надовго блокуватимуть дороги і збиратимуться на видних місцях, щоб привернути увагу.крінформ, польські аграрії від 24 грудня призупинили до початку січня блокаду руху для вантажівок поблизу пункту пропуску “Медика-Шегині”.

Нагадаємо: Польськіфермери вимагають отримання дотацій на закупівлю кукурудзи, збереження в цьому році сільськогосподарського податку на рівні 2023 року та продовження можливості отримання позик для забезпечення ліквідності.

Через заблоковані пропускні пункти на українсько-польському та українсько-румунському кордонах ціни на вантажні автоперевезеннязрослина 15-20%.

Раніше повідомляли, що міністри сільського господарства на засіданні Ради ЄС у Брюсселі у вівторок обговорять вплив експорту української сільськогосподарської продукції на європейські ринки. айближчим часом Європейська комісія має оголосити про продовження безмитного режиму для української сільськогосподарської продукції. Комісар ЄС з питань торгівлі Валдіс Домбровскіс також заявив про необхідність передбачити захисні заходи для країн-сусідів України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Сили Оборони знищили 59 повітряних цілей: 39 ракет та 20 ударних БпЛА

Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник

08.05.2024 - 10:02

Arrow
Theme

Міжнародне

Європарламентарі просять призупинити статус кандидата в ЄС для Грузії 

Також депутати заявили, що варто переглянути фінансування Європейським союзом державного бюджету та урядових програм Грузії.

07.05.2024 - 13:52

Arrow

Вас це може зацікавити