Після атаки безпілотників аеропорт Пскова скасував усі заплановані на середу рейси

Головна > Війна > Після атаки безпілотників аеропорт Псков...
Author

Назар Лазебний

30.08.2023, 11:28
Shares

4

Views

648

Зарево отвзрывов врайоне аэропорта вПскове, ночь на30августа (Фото:Baza / Telegram)
Скришот відео телеграм-канал BAZA

Російський аеропорт Пскова скасував усі запланованіна середу, 30 серпня, пасажирські авіарейси після нічної атаки безпілотників.

Про це повідомляє російський Інтерфакс, інформує Інфокурс

"Сьогодні, 30 серпня 2023 року, з метою вжиття додаткових заходів щодо безпеки польотів з аеропорту Псков скасовано шість рейсів авіакомпанії "Азімут" і два - авіакомпанії "Ікар", - сказала представниця Росавіації.

За її інформацією, всі об'єкти повітряного транспорту, які забезпечують польоти, та Єдина система організації повітряного руху "працюють у штатному режимі".

Водночас губернатор Псковської області РФ Михайло Ведерніков заявив про атаку безпілотників на військовий аеродром у Пскові у ніч проти середи. Про це також повідомляють числені місцеві пабліки у соцмережах.

Відео: ВВС News Україна

Російська пропагандиська агенция "РИА Новости" своєю чергою повідомила про спробу масової атаки безпілотників на кілька об'єктів у Росії. Зокрема:

  • у Псковській області після атаки безпілотників виникла пожежа в аеропорту, МНС повідомило, що горять військово-транспортні літаки Іл-76;
  • у Брянській області знищили три дрони літакового типу;
  • в Орловській області збили два безпілотники;
  • у Калузькій області один дрон знищений над територією Сухіничського району, другий потрапив до порожнього резервуару для нафтопродуктів у Дзержинському районі, загоряння швидко ліквідували;
  • у Рязанській області з перервою о 1,5 годині знищили два БПЛА;
  • у Підмосков'ї один дрон знищили у Рузькому районі.

За повідомленням ТАСС, яке посилається на екстренні служби, чотири літаки Іл-76 пошкоджені в Пскові після атаки безпілотників. На військовому аеродромі Почалася пожежа, вогнем охоплено два повітряні судна.

Своєю чергою Telegram-канал Bazaпише, що в Брянську два безпілотники намагалися атакувати нафтобазу "Дружба", а один зі збитих дронів впав на завод "Кремній ЕЛ" (один із найбільших у Росії виробників мікроелектроніки) після чого в цеху №20 почалася пожежа на площі 40 квадратних метрів.

На ранок губернатор регіону Олександр Богомаз повідомив, що над Радянським районом Брянська був збитий ще один БПЛА — його уламки пошкодили будівлю СК, там вибило шибки. Також два безпілотники намагалися атакувати телевежу у Брянській області. Усього за ніч у регіоні було зафіксовано приліт щонайменше шести дронів.

Нагадаємо: В ніч на 30 серпня РФ здійснила найбільшу з весни масовану атаку дронами та ракетами на Київ. Унаслідок атаки загинуло двоє людей, ще троє отримали поранення.

Російські війська завдали удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування та ударними дронами. илами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено 43 повітряні цілі у межах Київської, Черкаської, Одеської, Миколаївської та Житомирської областей - 28 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, 15 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд грн на відбудову критично важливих ТЕС - Шмигаль

Кошти використають для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині.

17.05.2024 - 13:12

Arrow
Theme

Закон

Що зміниться для окремих категорій громадян при перетині кордону з 18 травня - пояснення ДПСУ

З 18 травня після набуття чинності закону щодо вдосконалення мобілізації в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність війс...

16.05.2024 - 15:49

Arrow

Вас це може зацікавити