Вночі РФ здіснила массовану атаку на Київ та область

Головна > Війна > Вночі РФ здіснила массовану атаку на Киї...
Author

Ольга Фединчік

30.08.2023, 10:02
Shares

3

Views

861

Пресслужба АШАН

В ніч на 30 серпня РФ здійснила найбільшу з весни масовану атаку дронами та ракетами на Київ. Унаслідок атаки загинуло двоє людей, ще троє отримали поранення.

Як повідомив начальник КМВА Сергій Попко, уламками пошкоджено супермаркет Auchan РівГош на лівому березі столиці.

"Спершу рашисти застосували ударні БпЛА (попередньо, баражуючі боєприпаси «Shahed»). Кілька груп дронів прямували на Київ з різних напрямків. Невдовзі на столицю полетіли ракети, запущені із бортів стратегічної авіації Ту-95мс", - поінформував він.

У Києві зафіксовано падіння уламків в кількох районах, є загиблі. За словами Попка, в Шевченківському районі, на території підприємства шматки збитих ракет вбили двох людей, ще одна отримала ушкодження.

Також після падіння решток ракет виникли руйнування і пожежі в Шевченківському та Дарницькому районах. В обох районах уламки впали на території нежитлової забудови.

Водночас мер Києва Віталій Кличко зазначив, що через падіння уламків ракет спалахнула будівля торгового приміщення в Дарницькому районі. Йдеться про гіпермаркет Ашан РівГош по вулиці Здолбунівській.

У пресслужбі Ашан повідомили, що пожежу швидко ліквідували, серед співробітників гіпермаркету постраждалих немає.

Між тим з 30 серпня супермаркет тимчасово припиняє роботу магазину для усунення наслідків влучання.

Возможно, это изображение 3 человека и огонь
Нет описания фото.
Нет описания фото.
Нет описания фото.

Фото: Пресслужба АШАН

За повідомленням ДСНС,унаслідок ворожого обстрілу на території Київської областів у Фастівському та Бучанському районах Київщини виникли пожежі та руйнування житлових будинків, загорання трав'яного настилу. Всі пожежі успішно ліквідовані.

На зображенні може бути: 3 людини та вогонь
На зображенні може бути: 1 особа та вогонь
На зображенні може бути: 1 особа та вогонь
На зображенні може бути: 2 людини
На зображенні може бути: 3 людини, вогонь та текст
На зображенні може бути: 3 людини та вогонь

Фото: ГУ ДСНС у Київській області

Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив про падіння уламків у дев'яти населених пунктах області. Внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей пошкоджені житлові та адміністративні будинки, школа-інтернат, гаражі та автівки. Станом на 9.00 уже зафіксовані пошкодження 17 приватних будинків. У деяких із них через потрапляння уламків виникли пожежі, які оперативно були ліквідовані. В інших – пошкодження незначні: вибиті вікна, посічені фасади, дахи, двері.

Крім того, внаслідок ворожої атаки постраждали три людини. Одну жінку з опіками тіла госпіталізовано до лікарні, іншим надана необхідна медична допомога на місці.

Нагадаємо: Уночі 30 серпня 2023 року російські війська завдали удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування та ударними дронами. илами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено 43 повітряні цілі у межах Київської, Черкаської, Одеської, Миколаївської та Житомирської областей - 28 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, 15 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Україна націоналізувала два літаки, що належали "Ростеху"загальною вартістю 10 млн євро

Літаки перебували на балансі офшорної компанії, що входить до структури "Ростеху" через підконтрольне російське АТ "Ільюшн Фінанс Ко".

17.05.2024 - 13:03

Arrow
Theme

Енергетика

Обмеження постачання електрики можуть тривати до вересня - радник Шмигаля

Зима буде "невідворотньо важкою" і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації у повному обсязі немає, зазначив Бойко.

16.05.2024 - 15:22

Arrow

Вас це може зацікавити