Підрив окупантами Кримського титану зачепить три сусідні країни – Гуменюк

Головна > Столиця > Підрив окупантами Кримського титану заче...
Author

Марія Куренко

21.06.2023, 14:07
Shares

2

Views

253

Підрив окупантами Кримського титану зачепить три сусідні країни – Гуменюк

biz.censor.net

У разі підриву підприємства "Кримський титан" першочергово постраждають російські військові, які перебувають найближче, а також аварія може торкнутися громадян Туреччини, Румунії та Молдови.

Про це на брифінгу в медіацентрі Україна – Укрінформ заявила керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, інформує Інфокурс.

За її совами, Україна спостерігає за активністю російських окупантів на території підприємства та фіксує частковий виїзд місцевого населення через побоювання катастрофи.

Гуменюк зазначила, що організованої евакуації не спостерігається, проте мають місце випадки групових виїздів людей у зв'язку з власною безпекою.

"Тобто на власний розсуд багато хто з місцевого населення, навчені досвідом, зокрема 2018 року, коли були хімічні викиди з цього підприємства, люди намагаються максимально віддалитися від цієї зони небезпеки", – повідомила речниця.

Гуменюк наголосила, що у разі його підриву першочергово постраждають саме російські військові.

"Ситуація нами відстежується щодо завезення туди вибухівки, щодо активності сил окупаційних військ навколо, і цілком імовірно, це буде ще одна ланка в ланцюзі техногенних шантажів, які ворог використовує. Тому сподіваємось на все ж таки міжнародну спільноту, яка зможе переконати і вплинути на військово-політичне керівництво країни і розуміння, в тому числі, що найпершими і найбільшими ураженими будуть саме власні підрозділи країни-окупантки, тому що вони знаходяться найближче", – повідомила Гуменюк та зауважила, що на відміну від підриву на Каховській ГЕС, терористичний акт на кримському підприємстві торкнеться й інших країн.

За словами речниці, згідно оцінки фахівців, зона ураження може дістатися й інших країн, зокрема Туреччини, Румунії, Молдови, і це має непокоїти керівництво і цих країн, і посилити міжнародний тиск", – заявила Гуменюк.

Нагадаємо: Раніше в ефірі загальнонаціонального телемарафону секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що "Кримський титан" та Запорізька АЕС є ключовими об’єктами, де російські окупаційні війська можуть завдати удару, однак це не зупинить процес звільнення України від ворога.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог продовжує атакувати на семи напрямках, упродовж доби відбулося 146 бойових зіткнень

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 45 атак .

09.05.2024 - 09:50

Arrow
Theme

Війна

Сили Оборони знищили 59 повітряних цілей: 39 ракет та 20 ударних БпЛА

Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник

08.05.2024 - 10:02

Arrow

Вас це може зацікавити