Особливості прихованого носіння зброї: основні правила 

Головна > Бізнес > Особливості прихованого носіння зброї: о...
Author

Олександр Талов

30.09.2024, 19:58
Shares

4

Views

731

Gun GSG 1911 (illustration)

Приховане носіння зброї - це набагато більше, ніж приховати пістолет під футболкою і думати, що ніхто цього в результаті не помітить. Досить часто для прихованого носіння доводиться змінювати власний стиль одягу, а іноді навіть і спосіб життя. Чи означає це, що тепер доведеться носити тільки одяг вільного крою і з великою кількістю кишень? Не зовсім. Однак, у прихованого носіння зброї все ж таки є свої правила й особливості.

Джерело: https://darwin-club.com/contacts

Приховане - означає заховане

Деякі люди, почавши носити зброю, підсвідомо відчувають бажання продемонструвати її іншим. Однак є багато причин, через які такої поведінки слід уникати.

Річ у тім, що середньостатистична людина звикла бачити справжню зброю лише по телевізору, або ж у руках поліцейських, охоронців та людей подібних професій. Якщо ж вона буде в когось іншого - це цілком привід для паніки. Відкрито демонструючи справжню зброю, навряд чи вийде викликати дружні почуття і розуміння. Швидше доведеться зустрітися з представником правоохоронних органів, що обіцяє певні наслідки.

Крім того, якщо якась людина знатиме про наявність зброї, вона цілком може заявити, що їй цією ж зброєю погрожували. За умови, звісно, що інших свідків поруч не було. І під час судового розгляду довести свою невинність буде практично неможливо.

Приховане носіння зброї тому й називається таким - воно має бути надійно заховане від чужих очей рівно доти, доки в ньому справді не виникне потреба.

Особливості та правила прихованого носіння зброї

Незалежно від того, йдеться про дозвілля з сім'єю або похід на роботу, правила носіння зброї вимагають навчитися носити її так, щоб вона не заважала жити. Сховати зброю під вільним одягом - найпростіше. Однак, це не панацея. Якщо повністю змінювати свій стиль немає можливості або ж просто не хочеться - завжди можна знайти інший спосіб.

Наприклад, це може бути компактний пістолет, захований у внутрішній кобурі в штанях. Його дійсно непросто помітити.

Є декілька видів носіння зброї. Якщо це кобура, вона може розміщуватися ще на поясі, плечі тощо.

Зброю також можна носити, наприклад:

  • у кишені;
  • на щиколотці;
  • в особистій сумці тощо.

Який би варіант не був обраний, не завадить потренуватися витягувати зброю з її «схованки». Для цього потрібно спочатку розрядити пістолет, патрони прибрати, а потім почати вихоплювати зброю з кобури. Потрібно вміти це як у нерухомому положенні, так і в русі.

Якщо стиль вимагає для зручності змінити зброю на більш компактну - нехай так і буде. У такому разі й тренуватися також потрібно з нею, не вдаючись для цього до стандартних повнорозмірних моделей. Причому тренування ці потрібно проводити в тому одязі, який використовується повсякденно.

Зброю досить просто заховати під верхнім одягом, однак один із принципів прихованого носіння - зручний швидкий доступ до неї в потрібний момент, і про це не можна забувати.

Як не потрібно носити зброю

Правила носіння зброї порушувати просто небезпечно. Наприклад, ховати зброю за пояс штанів без кобури. З іншого боку, кобуру всередині штанів не слід носити в поєднанні з верхнім одягом. Особливо теплим. Навіть без пальто або куртки доведеться призвичаїтися, щоб виймати зброю з такого укриття, а наявність додаткових перешкод точно не піде на користь.

Просте носіння, наприклад, пістолета у звичайній кишені, при цьому без кобури - не менш погана ідея. Потрібно розуміти, що вогнепальна зброя може без зусиль заплутатися в матеріалі кишені, що робить її й марною, і небезпечною водночас, адже є ризик випадково здійснити постріл.

Використання одягу, який не підходить для носіння зброї - також не найкращий вибір. Адже вона має залишатися непомітною, а у звичайному одязі це не завжди можливо. Тому варто звернути увагу на моделі, спеціально призначені для прихованого носіння. У них пістолет ніяк не буде виділятися і до нього завжди буде зручний швидкий доступ.

Який би зі способів носіння зброї не був обраний, важливо пам'ятати, що це завжди відповідальність, пов'язана із певними зобов'язаннями. Тому слід підготуватися за всіма правилами.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

На Харківщині та Полтавщині введені часткові аварійні відключення світла

Там, де дозволяє безпекова ситуація, вже тривають аварійно-відновлювальні роботи.

03.10.2024 - 11:41

Arrow
Theme

Економіка

У Києві відбувся другий міжнародний Форум оборонних індустрій DFNC2

Цього року учасниками форуму стали понад 750 людей із 30 країн світу. Захід об’єднав 168 іноземних і 115 українських оборонних компаній та асоціацій.

02.10.2024 - 16:18

Arrow

Вас це може зацікавити