Офіційної інформації про повне блокування кордону ДПСУ не має - речник Держприкордонслужби

Головна > Економіка > Офіційної інформації про повне блокуванн...
Author

Назар Лазебний

16.02.2024, 10:56
Shares

2

Views

150

Страйк продовжиться. Фото страйкуючі фермери
Трактори протестувальників заїжджали на сходи райради у Вроцлаві, лютий 2024 року, farmer.pl

Держприкордонслужба не має інформації від польських прикордонників щодо повного блокування кордону з Україною.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Водночас він зазначив, що з відкритих джерел відомо про анонсування польськими фермерами повної блокади кордону з Україною з 20 лютого.

"Проте такої офіційної інформації на рівні прикордонного представницького апарату від польських колег ми поки не маємо, але виключати цього не можна", - зауважив Демченко.

Речник додав, що на інших напрямках кордону рух відбувається і прикордонники не мають інформацію від колег по той бік кордону, що будуть заплановані акції з блокування.

"Звісно що через дії, які відбуваються на території Польщі за останні дні поступово бачимо часткове збільшення черги на території Словаччини та Угорщини", - сказав Демченко.

Станом на ранок навпроти пункту пропуску "Ужгород" в черзі перебувають близько 450 вантажівок і 230 навпроти пункту пропуску "Тиса".

Як повідомляє farmer.pl, аграрії продовжать акцію протесту наступними днями. Потужна хвиля страйків, можливо, у такій жорстокій формі, як у Вроцлаві, прокотиться по всій країні.

"Особливо це потрібно – як наголошують аграрії – на кордоні з Україною. Буде повна блокада прикордонних переходів. Фермери кажуть, якщо влада не зможе зупинити рух на кордоні, фермери зроблять це по-своєму. Водночас ми вже чуємо, що оскільки на кордоні з Україною немає належного державного контролю, то, можливо, варто запровадити народний контроль на перетині кордону і селяни будуть перевіряти всі транспортні засоби, які в'їжджають до Польщі з України",- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: З 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску "Дорогуськ–Ягодин" та "Гребенне–Рава-Руська".

12 лютого розпочалися акції протесту польських фермерів неподалік від пункту пропуску "Зосін – Устилуг" та біля ПП "Долгобичув – Угринів" та знову заблокували "Шегині".

13 лютого польські протестувальники розпочали блокування руху біля пункту пропуску "Корчова - Краківець". Це вже шостий КПП, який блокують поляки.

Єврокомісар із торгівлі Валдіс Домбровскіс закликав зняти односторонні обмеження на імпорт українського зерна, які запровадили Польща, Угорщина та Словаччина. За його словами, ЄС уже розробив механізми, які допоможуть захистити фермерів.

Польські фермери наразі блокують шість пунктів пропуску й погрожують 20 лютого заблокувати усі переходи на польсько-українському кордоні.

15 лютого на пункті пропуску "Ягодині" розпочалася акція протесту українських перевізників, які зібралися у відповідь на дії польських фермерів. Перевізники і водії, які долучилися до акції протесту, планують зупиняти й перешкоджати руху Україною водіям польських вантажівок, які обʼїжджають на пункті пропуску "Дорогуськ – Ягодин" загальну чергу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити