Нові призначення в Уряді  - подробиці

Головна > Закон > Нові призначення в Уряді  - подробиці
Author

Ольга Фединчік

05.09.2024, 16:51
Shares

2

Views

234

Новини - Пленарне засідання Верховної Ради України - Офіційний портал Верховної  Ради України
https://www.rada.gov.ua/

Верховна Рада на пленарному засіданні 5 вересня проголосувала за призначення 9 міністрів.

Андрій Сибіга - очолить МЗС, за його призначення проголосувало 258 нардепів,

До цього він з 2016 по 2021 рік працював послом України у Туреччині. В травні 2021 був призначений заступником керівника Офісу Президента України. В ОП Сибіга займався питаннями зовнішньої політики та розвитку стратегічного партнерства. У квітні 2024 року за рішенням уряду став першим заступником міністра закордонних справ.

Кандидатуру Сибіги напередодні запропонував президент Володимир Зеленський.

Раніше сьогодні Верховна Рада проголосувала за відставку міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, який обій цюпосаду з березня 2020 року.

Ольга Стефанішина - призначена віцепремʼєркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – міністеркою юстиції. За призначення її на цю посаду проголосувало 253 народні депутати. Напередодні до парламенту за пропозицією депутатської фракції "Слуга народу", яка діє на правах коаліції, надійшло подання премʼєр-міністра про призначення Стефанішиної на нову посаду.

З 4 червня 2020 року Стефанішина працювала на посаді віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. До того вона обіймала посаду генеральної директорки Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

4 вересня Верховна Рада підтримала відставку з посади міністра юстиції Дениса Малюськи.

Олексій Кулеба- призначен на посаду віцепремʼєр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад та територій України.За призначення Кулеби проголосувало 240 народних депутатів, з яких лише 167 від коаліції.

Це місце залишалося вакантним після звільнення 9травня травня Олександра Кубракова. Раніше планувалося, що міністерство, яке очолював Кубраков, розділять на два окремі – Мінінфраструктури та Мінрегіону.

У листопаді 2019-го Олексій Кулеба очолив департамент благоустрою КМДА, з 2021-го був першим заступником Кличка з питань здійснення самоврядних повноважень. З лютого по березень 2022 року був керівником Київської ОДА. Після вторгнення РФ в Україну на цю посаду призначили генерала Олександра Павлюка, а Кулеба став керівником групи його радників. У травні 2022 року він знову очолив адміністрацію Київської області. У січні 2023-го змінив Кирила Тимошенка на посаді заступника голови Офісу президента Андрія Єрмака.

Світлана Гринчук - призначена на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів України. Її призначення було підтримано 246 голосами народних депутатів.

У 2016 році Світлана Гринчук очолила Департамент з питань зміни клімату та захисту озонового шару в Міністерстві навколишнього середовища. Опікувалась ратифікацією та імплементацією Паризької кліматичної угоди та забезпеченням виконання Україною міжнародних зобов’язань за Кіотським та Монреальським протоколами.

У 2019 році обіймала посаду радниці глави уряду. Займалася питаннями охорони навколишнього середовища і зміни клімату.

5 вересня 2023 року Гринчук обійняла посаду заступниці міністра енергетики, також керувала Офісом підтримки реформ при відомстві.

4 вересня Верховна Рада підтримала відставку Руслана Стрільця з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів, яку він обіймав з 14 квітня 2022 року.

Матвій Бідний - Верховна Рада 239 голосами підтримала його призначення на посаду міністра молоді та спорту України.

9 листопада 2023 року Матвій Бідний був призначений на посаду виконуючого обов’язки міністра молоді та спорту. З 2020 року був заступником міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, який подав у відставку у листопаді 2023 року. До того з 2016 по 2020 роки він виконував функції директора департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту.

Микола Точицький - отримав призначення на посаду міністра культури та стратегічних комунікацій. За призначення Точицького проголосували 252 народних депутатів.

З квітня 2024 року обіймав посаду заступника керівника Офісу Президента України.

У 2021-2024 роках був заступником міністра закордонних справ.

У 2016-2021 роках – представник України при Європейському Союзі. У той же період за сумісництвом був послом України в Бельгії та в Люксембурзі й представником України при Європейському Співтоваристві з атомної енергії.

У 2010-2016 роках – постійний представник України при Раді Європи.

27 липня 2023 року Верховна Рада відправила у відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. З моменту звільнення Ткаченка і донині в.о. міністра був Ростислав Карандєєв.

Наталія Калмикова - призначена на посаду міністра у справах ветеранів України 256 голосами народних депутатів.

З 27 вересня 2023 року була заступницею міністра оборони з питань соціального розвитку. Із лютого 2022 по вересень 2023 року – виконавчою директоркою Українського ветеранського фонду. З червня по грудень 2021 року обіймала посаду радниці з гендерних питань Командування Сухопутних військ ЗСУ. 27 вересня 2023 року Кабінет Міністрів призначив Калмикову заступницею міністра оборони з питань соціального розвитку.7 лютого 2024 року Верховна Рада підтримала відставку міністра у справах ветеранів України Юлії Лапутіної.

З моменту звільнення Лапутіної з посади і донині Герой України та ветеран Олександр Порхун виконував обов’язки міністра у справах ветеранів.

Герман Сметанін отримав призначення на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості. Його призначення Сметаніна було підтримано 247 голосами нардепів.

Герман Сметанін з 2014 по 2015 рік працював у Харківському конструкторському бюро машинобудування, яке є складовою частиною Укроборонпрому. Надалі працював головним конструктором та головним інженером Львівського бронетанкового заводу. У 2020-2021 роках працював директором з виробництва ДП "Завод імені В.О. Малишева".

З квітня 2021 року по квітень 2023 року працював директором Державного підприємства "Харківський бронетанковий завод".У квітні 2023 року Кабінетом міністрів України призначений генеральним директором Державного підприємства "Завод імені В.О. Малишева".

28 червня 2023 року Кабмін призначив Германа Сметаніна новим керівником АТ "Українська оборонна промисловість".

4 вересня Верховна Рада підтримала відставку Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Віталій Коваль призначений на посаду міністра аграрної політики України. За призначення проголосували 251 народний депутат.

21 листопада 2023 року Коваль був призначений головою ФДМУ. На цій посаді він працював до 5 вересня 2024 року.

До того він із 2019 року очолював Рівненську обласну державну адміністрацію.

4 вересня народні депутати не підтримали відставку Коваля як голови ФДМУ.

5 вересня Рада проголосувала за відставку голови Фонду державного майна України Віталія Коваля із займаної посади.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Вночі Сили оборони знищили 53 з 56 "шахедів"

Ще три ворожі безпілотники локаційно втрачені у кількох регіонах, попередньо без постраждалих та наслідків.

16.09.2024 - 09:46

Arrow
Theme

Енергетика

МАГАТЕ розширює моніторінг об’єктів інфраструктури, що мають вплив на безпеку АЕС

У Інспекції зазначили про необхідність розширення уваги МАГАТЕ не лише на безпеку атомних електростанцій АЕС, а й на стан безпеки ядерних уставок елек...

13.09.2024 - 11:17

Arrow

Вас це може зацікавити