Норвегія надасть Україні $1,8 мільярда допомоги до кінця року

Головна > Політика > Норвегія надасть Україні $1,8 мільярда д...
Author

Назар Лазебний

13.12.2023, 13:49
Shares

0

Views

350

Норвегія виділила Україні понад 7 млрд євро допомоги
Getty Images

1,8 мільярдів доларів допомоги виділить Норвегія Україні до кінця цього року, а також продовжить підтримку країни з перших місяців 2024 року.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив Премʼєр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Осло, інформує Інфокурс.

“Сьогодні Норвегія оголошує чітку додаткову підтримку Україні... Пан Президент Зеленський та його уряд повинні платити медсестрам, лікарям, вчителям та іншим працівникам. Ми маємо можливість допомогти з 1 мільярдом доларів США на 2023 рік, який скоро закінчується. Також ми посилюємо нашу фінансову та гуманітарну підтримку на близько 800 млн доларів на цей рік”, – сказав він.

Премʼєр Норвегії оголосив, що його держава підтримуватиме Україну у 2024 році з перших місяців. Це стосуватиметься, зокрема, прямої економічної підтримки критичним послугам в Україні, щоб не було жодних затримок у поставках для українців.

Стере додав, що Норвегія намагається посилити захист критичної інфраструктури, надаючи засоби ППО, та нарощує з європейськими партнерами фінансування оборонної промисловості, щоб виробляти більше боєприпасів для Збройних сил України.

Нагадаємо: Президент України Володимир Зеленський прибув до Норвегії для участі в другому саміті Україна – Північна Європа. Перед цим він здійснив робочий візит до Сполучених Штатів Америки, де, зокрема, зустрівся з Президентом Джо Байденом та сенаторами.

Президент США Джо Байден пообіцяв українському президенту Володимиру Зеленському підтримку, незважаючи на блокування республіканцями нової військової допомоги та схвалив 200 млн доларів військової допомоги, щоб допомогти Україні найближчими тижнями.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити