Нардепи закликали канадських колег заборонити показ "Russians at War" на кінофесті у Торонто

Головна > Культура > Нардепи закликали канадських колег забор...
Author

Марія Куренко

09.09.2024, 14:55
Shares

2

Views

39

A First Timer's Guide to the Toronto International Film Festival (TIFF) -  Ultimate Ontario

Народні депутати України закликали канадських парламентаріїв не допустити показ пропагандистського фільму російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової "Росіяни на війні" на Міжнародному кінофестивалі в Торонто.

Світлини відповідного звернення опублікувала у Фейсбук заступниця голови Комітету ВР із питань гуманітарної та інформаційні політки Євгенія Кравчук.

“Звернулися з колегами до канадійських парламентарів, членів нашої українсько-канадської групи дружби щодо пропагандистського фільму російсько-канадської режисерки Трофімової "Росіяни на війні”, - зазначила депутатка.

Звернення підписав 21 народний депутат, зокрема Євгенія Кравчук, Іванна Климпуш-Цинцанадзе, Оксана Савчук, Олександр Аліксійчук, Микола Княжицький, Микола Потураєв, Ярослав Юрчишин.

За словами Кравчук, “цей кейс став яскравим прикладом того, як Росія завдяки мʼякій силі намагається просувати свої наративи про “більш глибоке розуміння війни”. І на жаль, робить це досить успішно”.

Вона нагадала, що фільм уже показали на Венеційському кінофестивалі і він планується до показу на Міжнародному кінофестивалі в Торонто.

Крім того, фільм отримав до свого бюджету 340 тисяч доларів від Канадського медійного фонду, який фінансується урядом Канади.

“Закликали колег активізувати роботу та застосувати всі парламентські засоби, щоб не допустити показ фільму на кінофестивалі в Торонто”, - зазначила вона.

Кравчук також висловила сподівання на активність Міністерства культури та стратегічних комунікацій та особисто міністра Миколи Точицького.

Раніше Україна висловила занепокоєння через внесення фільму "Росіяни на війні" до програми Міжнародного кінофестивалю у Торонто. Про цеповідомилапосол України в Канаді Юлія Ковалів.

"Фільм, знятий колишнім документалістом Russia Today Анастасією Трофімовою, яка нещодавно кинула виклик російським звірствам у Бучі у своїх заявах у Венеції, навмисно спотворює реалії війни Росії проти України.

Ми вважаємо безвідповідальним використання TIFF, одного з найавторитетніших кіномайданчиків у світі, для поширення російської пропаганди.

Ми закликаємо фестиваль скасувати показ цього фільму", - написала вона у соцмережі Х

У свою чергу до рганізізаторів фестивалю у Торонто звернулося Держкіно України.з проханням "переглянути своє рішення та виключити з програми фільм під назвою «Russians in War», щоб не надавати платформу для пропаганди, яка виправдовує агресію".

"Це фільм, який намагається зобразити агресорів як жертв, є небезпечним інструментом маніпуляції громадською думкою та має на меті перекласти відповідальність за злочини, вчинені російськими військовими, на інші сторони. Подібні дії не лише спотворюють реальність, але й загрожують міжнародному правопорядку та сприяють поширенню дезінформації", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо: Фільм "Росіяни на війні"продемонструвалина Венеційському кінофестивалі, що викликало обурення української громади.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог атакує на 12 напрямках, найактивніше на Покровському та Курахівському - 86 атак за добу

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень.

19.09.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Війна

ППО вночі збила 46 із 52 дронів-камікадзе, які РФ використала для атаки

Також, внаслідок протидії, керовані авіаційні ракети не досягли бажаних противником цілей.

18.09.2024 - 10:55

Arrow

Вас це може зацікавити