На саміті погодили виділення Україні військової допомоги на €40 мільярдів

Головна > Політика > На саміті погодили виділення Україні вій...
Author

Назар Лазебний

11.07.2024, 08:07
Shares

4

Views

337

Україна-НАТО: шлях, загартований війною. Частина 1 "КаНАТОхідці" | Новини |  Українське радіо
nrcu.gov.ua

Глави держав та урядів ЄС під час першої пленарної сесії в рамках Вашингтонського саміту НАТО погодили розмір фінансових зобов’язань для надання Україні військової допомогив обсязі 40 мільярдів євро упродовж 2025 року.

Як повідомляє Укрінформ, таку інформацію сьогодні у Вашингтоні під час пресконференції за підсумками зустрічі лідерів надав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми погодили фінансові зобов’язання, що допоможуть Україні розбудувати сили, здатні нанести поразку російській агресії сьогодні та стримувати її завтра. Ми погодилися, що 40 мільярдів євро є мінімальним базовим внеском протягом наступного року", - сказав Єнс Столтенберг.

Столтенберг зазначив, що це має забезпечити стабільне фінансування для того, щоб Україна перемогла.На самітіНАТО 2025 року угоду буде переглянуто, зокрема, для того, щоб переконатися, що цей внесок буде продовжувати відповідати потребам України

Він зауважив, що НАТО робить це не для того, аби продовжувати війну, а для того, щоб ця війна завершилася якомога швидше перемогою України.

"Найшвидший шлях, щоб закінчити війну – це програти війну. Але це не принесе миру, це може принести лише окупацію. Якщо ми не хочемо, щоб Україна програла цю війну, якщо ми не хочемо підіграти Путіну, нам потрібно продемонструвати наші зобов’язання та рішучість. Що більш надійною буде наша підтримка, що швидше Москва зрозуміє, що вона не може нас "перечекати", тим швидше ця війна може завершитися" - додав генсек НАТО.

Нагадаємо: 9-11 липня у Вашингтоні відбувається ювілейний 75-й саміт НАТО, одним з головних питань якого є нарощування військової допомоги для України.

Посилення ППО, додаткові F-16, нові безпекові угоди такі підсумки другого дня саміту НАТО у Вашингтоні. Уряди Данії та Нідерландів повідомили, що вже у процесі передання Україні F-16 за підтримки США. Президент Зеленський зазначив, що учора були ухвалені рішення про надання Україні ще п’яти Patriot і десятків інших систем ППО. Окрім того у Вашингтоні Зеленський підписав разом із прем’єр-міністром Люксембургу Люком Фріденом безпекову угоду.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити