Міноборони збільшило перелік військових, які отримають доплати

Головна > Війна > Міноборони збільшило перелік військових,...
Author

Ольга Фединчік

03.10.2023, 14:13
Shares

1

Views

772

ЗСУ досягають тактичного прогресу на трьох напрямках — британська розвідка  - Останні та актуальні новини України та світу, новини дня онлайн - Україна  Молода
umoloda.kyiv.ua

Міністерство оборони вирішило розширити перелік військовослужбовців, які отримають додаткову винагороду, що нараховується з 29 вересня.

Про це повідомляє пресслужба МО, інформує Інфокурс.

Також збільшені виплати пораненим, інструкторам навчальних центрів, строковикам і курсантам.

Згідно із повідомленням, додаткова винагорода надійде на рахунки військовослужбовців вже найближчим часом, вона нараховується з 29 вересня.

  • військовослужбовці ракетних військ, артилерії та ППО, які здійснюють вогневе ураження противника, без умови перебування в районі ведення бойових дій - отримають, 100 000 грн;
  • військовослужбовцям, які здійснюють розмінування у районах ведення бойових дій - також перерахують 100 000 грн. Обидві категорії раніше отримували 30 000 грн.
  • військовослужбовці зі складу командування та штабів (зокрема поза районами ведення бойових дій), які здійснюють управління частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії - отримають50 000 грнзамість 30 000 грн.
  • Військовослужбовцям за виконання бойових завдань з розмінування поза районами ведення бойових дій - передбачена доплата у 30 000 грн.

Також зміни передбачаютьдоплати, які нараховують з 1 червня і надійдуть найближчим часом.

  • Зокрема, поранені військовослужбовці, які перебувають у розпорядженні понад два місяці та за станом здоров’я не мають змоги виконувати обов’язки військової служби - отримуватимуть додатково 20 100 грн.
  • Інструктори учбових центрів - отримуватимуть додатково від 15 000 грн до 30 000 грн;
  • строковики – 6000 грн, курсанти – 2350 грн. Зазначені військовослужбовці отримають відповідні доплати найближчим часом.

На тому самому рівні збережені виплати бійцям, які воюють на передньому краї – 100 000 грн. Це стосується і військовослужбовців, які отримали поранення (контузію, травму, каліцтво), пов’язане із захистом Батьківщини, та перебувають на стаціонарному лікуванні, а також сімей полонених і зниклих безвісті.

Нагадаємо: Міноборони з 1 лютогоскасувалододаткову винагороду в 30 000 грн військовим і силовикам, які не перебувають на передовій.

10 квітня Верховна Рада проголосувала за поверненнядоплати в 30 000 грн для українських військових, які перебувають поза місцями бойових дій. Поправка повертає надбавку захисникам шляхом економії на скороченні зарплат для держслужбовців і менеджменту держпідприємств (до 10 мінімальних зарплат).

2 травня до Верховної Ради надійшовлист від силового блоку щодо оплати праці особового складу. У ньому пропонується до кінця травня розробити новий законопроєкт. Автори листа заявляють, що система оплати праці має бути справедливою та забезпеченою бюджетним фінансуванням, «а не просто існувати на папері».

У серпні Кабмін опублікувавпостанову, яка унормовує питання справедливих щомісячних доплат для військовослужбовців, правоохоронців і рятувальників. Постанова передбачає, що на час дії воєнного стану розмір доплат становитиме 30 000 грн щомісяця.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити