Рада проголосувала за повернення виплат у 30 тисяч гривень усім військовим

Головна > Культура > Рада проголосувала за повернення виплат ...
Author

Марія Куренко

10.04.2023, 16:39
Shares

1

Views

844

Рада проголосувала за повернення виплат у 30 тисяч гривень усім військовим

bin.ua

Верховна Рада підтримала повернення виплат у розмірі 30 тисяч гривень для військовослужбовців, поліцейських та працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомив народний депутат із парламентської фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко, інформує Інфокурс.

За ухвалення закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правового регулювання питань, пов'язаних із здійсненням заходів правового режиму воєнного стану" за словами Гончаренко проголосували 277 народних депутатів.

Повернення доплат українським захисникам передбачалося відповідною правкою до законопроєкту від "Розумної політики" яку підтримали 254 парламентарії.

"Дуже важливий і правильний крок від Верховної Ради. Вдячний усім колегам за підтримку української армії. Повернення 30 тисяч, у першу чергу, демонструє повагу до наших захисників, які сьогодні наближають перемогу України. Сподіваюся, що Голова Верховної Ради, а потім і Президент якнайшвидше підпишуть цей закон і він вступить в силу ", - написав у Телеграм колишній спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

Доплату у 30 тисяч виплачуватимуть до кінця періоду дії правового режиму воєнного стану, зазначив народний депутат.

У свою чергу народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк зазначив, що надбавки захисниками повертаються "шляхом обмеження грошового забезпечення працівників, службових і посадових осіб бюджетних установ до 10 мінімальних зарплат, встановлених на 1 січня 2023 року"

Також він зазначив:

"І тут головне, щоб повернення надбавок спрацювало:
  • скоріш за все потрібно змінювати Бюджет;
  • обмеження на зарплати до 10 мінзарплат це дуже мала економія. Навіть на 2% від запланованих видатків не вистачить. Нагадаю, що ми в день на виплати військовим витрачали 2,7 млрд грн.
Тому я б поки не так однозначно стверджував, що повернули".

Нагадаємо: З 1 лютого 2023 року змінився порядок виплат доплат військовим. Тепер вони безпосередньо залежать від районів перебування воїнів, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити