Мер Дорогуська вдруге не дозволив блокаду польського пункту пропуску на кордоні з Україною

Головна > Економіка > Мер Дорогуська вдруге не дозволив блокад...
Author

Марія Куренко

14.12.2023, 10:20
Shares

2

Views

144

20231212 130730 001 2023 12 13 171205
Polskie Radio Lublin

Мер прикордонного Дорогуська Войцєх Сава відхилив подання протестувальників щодо відновлення блокади руху вантажівок поблизу пункту пропуску “Дорогуськ-Ягодин” на польсько-українському кордоні.

Як повідомляє Polskie Radio Lublin, своє рішення, як і минулого разу, він обґрунтував фінансовими збитками від цього для гміни і місцевих підприємців, інформує Інфокурс.

"Зараз обгрунтування таке ж, як і 11 грудня. Втрата значного майна – це основний аргумент, який я використав у цьому рішенні. Те, що компанії, підприємства, Держказначейство, органи місцевого самоврядування втрачають багато фінансових вигод, люди ризикують втратити роботу, тому це моє рішення”,- заявив він.

Сава також додав, що, ті, хто подав цю заяву до гмінної канцелярії, можуть оскаржити її в окружному суді в Любліні. На опротестування рішення війта в Окружному суді Любліна польські перевізники матимуть 30 днів.

Протестувальники у поданні до мера Дорогуська просили дозволу на відновлення блокади для руху вантажного транспорту на автодорозі №12 з 18 грудня по 8 березня.

Один з організаторів блокади Рафал Меклер повідомив в соцмережах, що перевізники опротестовуватимуть чергові негативні рішення мера доти, доки суд їх не відхилить.

Як повідомляє Укрінформ, новий міністр інфраструктури Польщі Даріуш Клімчак в середу зустрівся з польськими протестувальниками в Любліні. Після цієї зустрічі міністр зазначив, що він діятиме за принципом поваги до угоди між ЄС та Україною, бажання допомогти Україні, але і з бажанням врахувати інтереси польських підприємців. За його словами, найближчим часом він планує зустрітися з колегами з України, а також інших країн, які межують з Україною, зокрема Словаччини й Угорщини.

Після зустрічі з міністром протестувальники заявили, що хоч розмова була конструктивною, вони не мають наміру переривати протест поки не буде знайдено прийнятного для них рішення.

Нагадаємо: 11 грудня, мер Дорогуська Войцех Сава прийняв рішення про припинення протесту та послався на законодавчу передумову необхідності припинити блокування кордону через загрозу майнових втрат місцевих підприємців у значних розмірах.

Раніше ІК інформував, що 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне - Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин". Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити