Польські протестувальники розблокували роботу пункту пропуску на кордоні з Україною

Головна > Економіка > Польські протестувальники розблокували р...
Author

Назар Лазебний

11.12.2023, 14:55
Shares

1

Views

144

Дорогуськ: Першу вантажівку, яка перетнула кордон після протесту, вдалося вирішити
Лукаш Дубаневич/INTERIA.PL

Польські протестувальники розблокували рух вантажівок на найбільшому пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ" на українсько-польському кордоні.

Як повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков, блокада пункту пропуску завершена. та з 14:00 там відновлено стабільний рух вантажівок, інформує Інфокурс.

За його словами, у напрямку до України проїхали 15 транспортних засобів – вони на пункті пропуску. Також 25 вантажівок оформлюються – прямуватимуть в бік Польщі.

"Це була складна робота, але вона ще не завершена. Кордон має бути розблокованим повністю, а подальші блокування не допущені", – зазначив віцепремʼєр.

Держприкорднслужба повідомила, що від сьогодні оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі.

У свою чергу видання Interia повідомило, що розігнати протест перевізників на кордоні з Україною, які блокували КПП з 6 листопада, вирішив керівник гміни Дорогуськ Войцех Сава.

"Я більше не можу допустити, щоб жителі гміни втрачали роботу […] Перевізники не виконують домовленості, вони не пропускають транспорт ADR (небезпечні вантажі. – ред.), як було домовлено» – сказав керівник місцевої громади.

Учасникам було офіційно повідомлено про розпуск акції протесту. У гміні назвали дві причини, зокрема, "масштабну загрозу майну" та "блокування дорожнього руху".

Поліція на місці розгону протесту
Розгублені водії на кордоні в Дорогуську

Фото: Лукаш Дубаневич/INTERIA.PL

Перевізники не згодні з аргументами влади гімни та мають намір подавати апеляцію. Паралельно вони впорядковують місце протесту, виконуючи розпорядження служб.

До того ж протестувальники заявили, що їх акція може набути "іншої форми", зазначила Interia.

Нагадаємо: З 6 листопада перевізники Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: "Корчова – Краковець", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин".

1 грудня заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач та держсекретар міністерства інфраструктури Польщі Рафал Вебер погодили заходи для розблокування кордону.

4 грудня у напрямку з України до Польщі на ПП "Угринів – Долгобичув" почався пропуск порожніх великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 т.

Водночас Словацька спілка перевізників (UNAS) з понеділка, 11 грудня, відновила блокування руху вантажівок через пункт пропуску "Вишнє Нємецьке – Ужгород". Також до протесту приєднаються перевізники Угорщини.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити