Медведчук звернувся до ЄСПЛ зі скаргою на "незаконні дії" нинішньої влади - Кузьмін

Головна > Банки > Медведчук звернувся до ЄСПЛ зі скаргою н...
Author

Олександр Талов

15.06.2021, 10:35
Shares

2

Views

494

Медведчук звернувся до ЄСПЛ зі скаргою на

pravda.com.ua

Народний депутат фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини зі скаргою на "незаконні дії української влади", зокрема він звинуватив владу в політичній мотивації його кримінального переслідування.

Про це повідомив нардеп Ренат Кузьмін у Facebook.

"Він (Медведчук - ІК) звинуватив чинний режим у політичній мотивації його кримінального переслідування, в грубому порушенні права на справедливий суд, а також у порушенні права на свободу та особисту недоторканність", - написав Кузьмін на своїй сторінці в соцмережі.

За його словами, з урахуванням заяви Верховного комісара ООН з прав людини про грубі порушення, допущені українською владою під час закриття пов'язаних із Медведчуком опозиційних телеканалів, рішення ЄСПЛ "нескладно передбачити".

"Нескладно передбачити і наслідки для суддів і прокурорів, що порушили закон на догоду великому начальству. Справу може бути розглянуто в пріоритетному порядку, тобто рішення довго чекати не доведеться", - вважає політик.

Нагадаємо: 2 лютого президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про персональні санкції проти нардепа фракції "ОПЗЖ" Тараса Козака, яким фактично заблокував діяльність трьох пов'язаних із Медведчуком телеканалів: 112 Україна, Newsone та ZIK.

19 лютого РНБО запровадила персональні санкцій проти Медведчука і його дружини Оксани Марченко, а також пов'язаних із ними компаній, через фінансування ними тероризму.

20 лютого президент України указом увів санкції в дію.

РНБО доручила Кабміну вжити необхідних заходів для повернення в державну власність частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок", що проходить територією України. Як повідомляли ЗМІ, Медведчук є одним із бенефіціарів "СЗН", проте "ОПЗЖ" заявили, що Медведчук і члени його родини не мають стосунку до нафтопродуктопроводу.

2 квітня президент України Володимир Зеленський заявив про повернення "СЗН" у власність Української держави.

11 травня нардепам Медведчуку і Козаку було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму.

14 травня Печерський районний суд Києва обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити