Кардинал Дзуппі розпочав візит у Москву за дорученням Папи Римського

Головна > Політика > Кардинал Дзуппі розпочав візит у Москву ...
Author

Ольга Фединчік

14.10.2024, 17:00
Shares

0

Views

655

Кардинал Дзуппі, Vatican News

Спеціальний посланник Папи Римського з питань миру в Україні, Кардинал Дзуппі розпочав візит у Москву в рамках місії, яку йому доручив Папа

Як повідомляє Vatican News, метою візиту є зустрічі з представниками влади з метою вивчення додаткових зусиль для сприяння поверненню українських дітей та обмінові полоненими.

"Кардинал Маттео Дзуппі розпочав у понеділок, 14 жовтня 2024 р., другий візит у Москву в рамках місії, яку йому доручив Папа Франциск минулого року, щоб зустрітися з представниками влади та оцінити додаткові зусилля з метою сприяння возз’єднанню українських дітей зі своїми рідними та обмінові полоненими, маючи на думці досягнення так очікуваного миру", - повідомив журналістам Директор пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні .

У своєю чергу російські ЗМІз посиланням на МЗС РФ пишуть, що посланник Папи Римського зустрівся із очільником російського зовнішньополітичного відомства Сергієм Лавровим.

Нагадаємо: 20 травня 2023 р. речник Святого Престолу Маттео Бруні поширив заяву, в якій підтвердив, що Папа Франциск довірив кардиналові Маттео Дзуппі завдання провести місію, в погодженні з Державним Секретаріатом, яка б могла посприяти послабленню напруженості у війні в Україні, в надії на те, що це зможе започаткувати мирні процеси».

В рамках цієї місії кардинал Маттео Дзуппі здійснив візити до Києва, Москви, Вашингтона та Пекіна. Також 14 серпня 2024 р., відбулася телефонна розмова між Спеціальним Представником китайського уряду з євроазійських питань Лі Хуеєм та кардиналом Маттео Дзуппі, як посланцем Папи Франциска для "пошуків шляхів до миру в Україні".

Раніше повідомлялося, що Папа Римський Франциск зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським. 11 жовтня президент обговорив із понтифікомпитання повернення до України захоплених у російський полон українців.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Рютте відвідає штаб-квартиру НАТО

зустріч відбудеться без представників ЗМІ.

14.10.2024 - 11:25

Arrow

Вас це може зацікавити