Ізраїль оголосив генсекретаря ООН персоною нон грата

Головна > Політика > Ізраїль оголосив генсекретаря ООН персон...
Author

Ольга Фединчік

02.10.2024, 16:02
Shares

2

Views

703

ANHA
Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац,hawarnews.com

Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша оголошено в Ізраїлі персоною нон грата.

Про це міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац повідомив усоцмережі Х.

"Сьогодні я оголосив генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша персоною нон грата в Ізраїлі та заборонив йому в’їзд у країну. Той, хто не здатен однозначно засудити жахливий напад Ірану на Ізраїль, як це зробили майже всі країни світу, не заслуговує ступати на ізраїльську землю", – написав Кац.

Він наголосив, що Гутерреш досі не засудив "різанину і сексуальні звірства", скоєні бойовиками ХАМАСу 7 жовтня минулого року, і "не доклав жодних зусиль" для того, щоб оголосити угруповання терористичною організацією.

"Генеральний секретар, який підтримує терористів, ґвалтівників і вбивць із ХАМАСу, Хезболли, хуситів, а тепер і Ірану - матері світового терору - залишиться плямою в історії ООН", - заявив Кац.

Він зазначив. що Ізраїль буде продовжувати захищати своїх громадян і відстоювати свою національну гідність "з Антоніу Гутеррешем або без нього".

Нагадаємо: Ввечері 1 жовтня Іран випустив по Ізраїлю 180 балістичних ракет. За твердженням Корпусу вартових ісламської революції, уперше було застосовано гіперзвукові ракети "Фаттах".

В Ірані заявили, що нібито 90% ракет успішно уразили цілі в Ізраїлі. Проте ЦАХАЛ заявляє, що більшість іранських ракет були перехоплені силами ППО.

Премʼєр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу пообіцяв вжити заходів у відповідь проти Ірану після того, Тегеран випустив по країні близько 180 ракет. За словами ізраїльських чиновників, якщо це станеться, розглядатимуться всі варіанти, включаючи удари по ядерних обʼєктах Ірану.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

На Харківщині та Полтавщині введені часткові аварійні відключення світла

Там, де дозволяє безпекова ситуація, вже тривають аварійно-відновлювальні роботи.

03.10.2024 - 11:41

Arrow
Theme

Економіка

У Києві відбувся другий міжнародний Форум оборонних індустрій DFNC2

Цього року учасниками форуму стали понад 750 людей із 30 країн світу. Захід об’єднав 168 іноземних і 115 українських оборонних компаній та асоціацій.

02.10.2024 - 16:18

Arrow

Вас це може зацікавити