Ізраїль може тимчасово заборонити діяльність іноземних медіа під час надзвичайного стану

Головна > Міжнародне > Ізраїль може тимчасово заборонити діяльн...
Author

Назар Лазебний

20.10.2023, 18:13
Shares

3

Views

677

Шломо Кархи: «Есть один человек, который мешает – Яир Лапид»
7kanal.co.il

Уряд Ізраїлю у п’ятницю схвалив правила, які дозволять під час надзвичайного стану тимчасово закривати іноземні новинні канали, які завдають шкоди національній безпеці.

Про це повідомляєTimes of Israel, інформує Інфокурс.

Міністр зв’язку Ізраїлю Шломо Кархі ініціював зміни, щоб закрити канал Al Jazeera, який, на його переконання, завдав шкоди нацбезпеці, йдеться у матеріалі.

"Ізраїль перебуває у стані війни на землі, у повітрі, на морі та на фронті публічної дипломатії. Ми жодним чином не дозволимо трансляцій, які завдають шкоди безпеці держави… Трансляції та репортажі Al Jazeera є підбурюванням проти Ізраїлю, допомагають ХАМАС-ІДІЛ та терористичним організаціям у їхній пропаганді та заохочують до насильства проти Ізраїлю", – зазначив Кархі.

Згідно із новими правилами, міністр зв’язку за згоди міністра оборони зможе наказати телепровайдерам припинити трансляцію телекомпанії Al Jazeera, закрити її офіси в Ізраїлі, конфіскувати обладнання і закрити веб-сайт або обмежити доступ до нього, в залежності від місцезнаходження сервера.

Рішення про припинення діяльності конкретного медіа має бути схвалено кабінетом безпеки, розглянуте окружним судом, а також має ґрунтуватися на юридичних заключеннях органів безпеки про те, що це ЗМІ дійсно наносить шкоду нацбезпеці Ізраїлю, додає видання.

У разі ухвалення заборона на ведення професійної діяльності медіа триватиме 30 днів із можливістю подовження терміну ще на 30 днів.

Нагадаємо: Вранці в суботу, 7 жовтня, спалахнув наймасштабніший за останні роки ізраїльсько-палестинський конфлікт, бойовики ХАМАС прорвали прикордонний барʼєр Ізраїлю, поки деякі ізраїльські солдати вирушили додому, щоб відсвяткувати єврейське свято Сімхат Тора. Станом на вечір 8 жовтня, Кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАСу перевищила 700 осіб,понад 2200 дістали поранень. Ізраїль офіційно оголосив стан війни. мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти та ватажків терористів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити